"bitterhet" fra mørke korn og lagring

Hei,

Har forsøkt å lage en mørk lager med carafa special 2 men den ble likevel altfor "frempå" med bitterheten eller den snerpete tørre munnfølelsen som gjerne følger med de mørke kornene.

Neste gang skal jeg forsøke "cold steeping" for å minimere dette men vil dette kunne lagres bort eller vil denne smaken bli værende i uforandret styrke?

Verdt å merke seg brygget nettopp er karbonert, og at jeg enda ikke har kald-lagret 1 mnd som man skal med en lager.
 
Vet den ikke er det så antageligvis har jeg gjort noe feil som du sier. Kan også muligens ha "klemt på påsan" men det husker jeg ikke. Uansett- Hva er prognosene for denne type usmak?
 
Jeg bruker 150 Carafa I og 150 Carafa III på min Black IPA uten at de får dette preget. De blir imidlertid bedre etter 4 ukers kaldlagring.
 
Tilbake
Topp