Tenker å brygge en NØ #100 clone i morgen, men kom litt sent i gang med starteren og har ikke muligheter akkurat nå for å lage en større starter enn 1,5 l. Satt starteren i går kveld og den så ut til å komme fort i gang. Brukte vørter med SG 1.040 men har i dag satt til 1,5 dl vørter i nermest sirupform for å øke SG noe. Jeg bruker ikke magnetrører. Skjønner nå att dette blir for liten starter.
Så til spørsmålet: Har liggende et rør med WLP005, kan jeg bruke dette i tillegg uten att det ødelegger karakter og , og evt. bør jeg blande den i starteren nå eller pitche den direkte slik att 007´en får mest mulig "overtak". Tenker å pitche hele starteren uten å bunnfalle og helle av ølet.
Takker for innspill!
m
Her er dataene:
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1099
FG:
Alcohol: 9.8 % by vol.
Colour: 38 EBC (Brown)
Bitterness: 99 IBU
BU/GU: 1
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 8000 grammes
Wheat Malt 900 grammes
Chocolate Malt 200 grammes
Mash schedule: 63 degrees for 90 minutes, 75 degrees for 15 minutes.
Hops
Chinook 12.6% alpha 65 grammes 90 minutes
Centennial 10% alpha 60 grammes 15 minutes
Columbus 16% alpha 35 grammes 1 minutes
Chinook 12.6% alpha 35 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Fermented at 19 degrees C for 14 days.
Comments:
1/2 ts gjærnæring sammen med smakshumlen
Så til spørsmålet: Har liggende et rør med WLP005, kan jeg bruke dette i tillegg uten att det ødelegger karakter og , og evt. bør jeg blande den i starteren nå eller pitche den direkte slik att 007´en får mest mulig "overtak". Tenker å pitche hele starteren uten å bunnfalle og helle av ølet.
Takker for innspill!
m
Her er dataene:
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1099
FG:
Alcohol: 9.8 % by vol.
Colour: 38 EBC (Brown)
Bitterness: 99 IBU
BU/GU: 1
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 8000 grammes
Wheat Malt 900 grammes
Chocolate Malt 200 grammes
Mash schedule: 63 degrees for 90 minutes, 75 degrees for 15 minutes.
Hops
Chinook 12.6% alpha 65 grammes 90 minutes
Centennial 10% alpha 60 grammes 15 minutes
Columbus 16% alpha 35 grammes 1 minutes
Chinook 12.6% alpha 35 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Fermented at 19 degrees C for 14 days.
Comments:
1/2 ts gjærnæring sammen med smakshumlen