Jeg har et problem med en imperial stout. Den endte med litt høy FG, og jeg delte batchen i to. Den ene delen lot jeg stå. Den andre delen tilsatt jeg WY3711 (saison), hvilket viste seg å være VELDIG sulten.
Nå sitter jeg igjen med en batch med for høy FG, og en batch med for lav FG. Jeg tror det ville funke fint å blande de to batchene, men er redd for at saison-gjæren skal våkne til liv og spise resten av sukkeret fra den andre batchen.
Har noen her erfaring med å blande batcher på denne måten?
Hva hvis jeg gjør et par runder med cold crash på ølen med 3711, vil det være tilstrekkelig for å fjerne gjæren?
Gjærstopp er ikke noe alternativ, da jeg må lage kullsyre på flaske.
Nå sitter jeg igjen med en batch med for høy FG, og en batch med for lav FG. Jeg tror det ville funke fint å blande de to batchene, men er redd for at saison-gjæren skal våkne til liv og spise resten av sukkeret fra den andre batchen.
Har noen her erfaring med å blande batcher på denne måten?
Hva hvis jeg gjør et par runder med cold crash på ølen med 3711, vil det være tilstrekkelig for å fjerne gjæren?
Gjærstopp er ikke noe alternativ, da jeg må lage kullsyre på flaske.