Tenker å brygge en mørk juleøl ala bokkøl med disse ingrediensene, antar å ende på rundt 80% effektivitet målt i gjæringsbøtten:
10kg schill malz munich light 72,2%
2kg weyermann premium pilsner 14,4%
0,5kg crystal 158 ebc 3,6%
0,75kg special B 350ebc (håper å få noe rosinsmak) 5,4%
0,35kg weyermann carared 48ebc 2,5%
irish moss
vannjustering ihht munchen
30g magnum 14% 60 min (19,1 ibu)
38g hallertau mittelfrueh 4% 5,3 ibu
Jeg vil ha fram godt med maltsmak, og tenkte enten en dobbel decoction (som jeg aldri har gjort før) eller en dobbel infusion mash med 30 min på 53 grader og så 30 minutter på 69 grader før mash out på 76 grader.
51,3 EBC, 24,4 ibu, 6,5%, og 1,069
wlp833 oppdyrking av 1800 mrd celler gjennom flere steg.
Noe veldig negativt med oppskriften? Har aldri brukt special B-malt, er dette for mye til 50 liter?
tenker å ta gjæring på 10 grader.
10kg schill malz munich light 72,2%
2kg weyermann premium pilsner 14,4%
0,5kg crystal 158 ebc 3,6%
0,75kg special B 350ebc (håper å få noe rosinsmak) 5,4%
0,35kg weyermann carared 48ebc 2,5%
irish moss
vannjustering ihht munchen
30g magnum 14% 60 min (19,1 ibu)
38g hallertau mittelfrueh 4% 5,3 ibu
Jeg vil ha fram godt med maltsmak, og tenkte enten en dobbel decoction (som jeg aldri har gjort før) eller en dobbel infusion mash med 30 min på 53 grader og så 30 minutter på 69 grader før mash out på 76 grader.
51,3 EBC, 24,4 ibu, 6,5%, og 1,069
wlp833 oppdyrking av 1800 mrd celler gjennom flere steg.
Noe veldig negativt med oppskriften? Har aldri brukt special B-malt, er dette for mye til 50 liter?
tenker å ta gjæring på 10 grader.