Har du en god oppskrift på et bokkøl?Bokkøl er drevet av munchenermalt så mye av det som mulig. Jeg ligger på 80-90% pluss litt malt med høy konverteringsevne og av og til litt mørk krystallmalt. Ofte dropper jeg spesialmalten. Humle gjerne bare hallertauer mittelfruh. Jeg bruker dog magnum som bitterhumle for å minimere mengden humle i vørteren.
mvh
Bårdd
Det er jaggu videoer der også!Her beskrives de forskjellige dekoksjonstypene med grafisk fremstilling...
http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Decoction_Mashing
Lar du den synke naturlig, eller tvangskjøler du den før du setter den i kjøleskapet?Kjøl ned sett i kjøleskap og mesk dette sammen med resten av mesken.
2 gram ved 15 min, eller 20 gram? Syntes 2 var veldig lite...Humle 2 g hallertauer mittelfruh ved 15 min. Regn ut IBU og fyll opp til en total IBU på 20-22 med magnum som settes til ved 60 min.