Hadde bestemt meg for brygging av en Belgisk dobbel til fredagen samt tapping av annet godt som hadde stått å kost seg i 2 ukers tid. Satt derfor en 1,4 liter starter på 2 stk rør med wlp530 på tirsdag (kun 1,5 mnd igjen på holdbarhet), men etter 24 timer var det ikke noe liv så jeg tenkte at her var det noe galt men jeg ga den 24 nye timer og det ble litt storm i kolben heldighvis. Kokte da vørteren ferdig på fredag, helte av fiseluktvannet av starteren og pitcha godsakene i vørteren. Boblet greit i flaska (blowofftuben) lørdag morgen så jeg tenkte at Digg at det ikke var noe galt med gjæren
Skulle en tur ned i kjelleren med en pose tomflasker på kvelden da jeg titter inn på gjæringskaret som ser ut som det skal til å rulle av gårde. Setter posen med flasker forsiktig ned og lister meg forsiktig frem mot noe som man burde hatt beskyttelseutstyr på for å nærme seg (tenkte at nå burde testmentet skrives om jeg stryker med eller kona dreper meg pga vørtret kjeller). Lirker forsiktig på lokkanten og får den største øllrapen rett i trynet, noe som faktisk var greit ifht hva som kunne ha skjedd. Men, må jeg sitte å gjete lokket i natt? Helte 25 liter vørter i et 30 liter spann og det skummer noe inni hæ..e.e!
Skulle en tur ned i kjelleren med en pose tomflasker på kvelden da jeg titter inn på gjæringskaret som ser ut som det skal til å rulle av gårde. Setter posen med flasker forsiktig ned og lister meg forsiktig frem mot noe som man burde hatt beskyttelseutstyr på for å nærme seg (tenkte at nå burde testmentet skrives om jeg stryker med eller kona dreper meg pga vørtret kjeller). Lirker forsiktig på lokkanten og får den største øllrapen rett i trynet, noe som faktisk var greit ifht hva som kunne ha skjedd. Men, må jeg sitte å gjete lokket i natt? Helte 25 liter vørter i et 30 liter spann og det skummer noe inni hæ..e.e!