Bra ekstrakt?

Må innrømme det til tider ikkje passar heilt å gå i gong med all grain. Fins det nokre bra ekstrakt på marknaden, som ikkje medførar særleg kvalitetsforringelse?
 
Du må ikke (f. eks hvis du skal lage berliner weisse), men hvis du skal lage vanlig øl så koker du og tilsetter humle på det tidspunktene du har planlagt.

Det du sikkert tenker på er ølsett. De skal ikke kokes, men bare tilsettes vann/gjær/evt. sukker/maltekstrakt
 
Det jeg spesifikt tenkte på var maltekstraktet fra Bryggselv,
om de trenger kok, eller om de er kokt på forhånd?
 
Flytende maltekstrakt trenger i prinsippet ikke koking, selv om det ikke skader. Tørka maltekstrakt (spraymalt) må kokes.
 
loebrygg skrev:
Hvorfor er det så, trodde nesten det var omvendt
Flytende ekstrakt er allerede kokt så det holder, og hygienisk forseglet i boksen, mens tørka ekstrakt utsettes for en behandling (sprayes) som potensielt utsetter den for bakterier.
 
Har god erfaring med den flytende maltekstrakten til Bryggselv. Den må kanskje ikke kokes, men det er vel ganske så vesentlig for å få bitterhumlet og smakshumlet vørteren?

**Beklager at jeg dro opp en uke gammel tråd. Glemte at jeg var i en tråd litt ned på siden  :)
 
Tilbake
Topp