Må innrømme det til tider ikkje passar heilt å gå i gong med all grain. Fins det nokre bra ekstrakt på marknaden, som ikkje medførar særleg kvalitetsforringelse?
Du må ikke (f. eks hvis du skal lage berliner weisse), men hvis du skal lage vanlig øl så koker du og tilsetter humle på det tidspunktene du har planlagt.
Det du sikkert tenker på er ølsett. De skal ikke kokes, men bare tilsettes vann/gjær/evt. sukker/maltekstrakt
Flytende ekstrakt er allerede kokt så det holder, og hygienisk forseglet i boksen, mens tørka ekstrakt utsettes for en behandling (sprayes) som potensielt utsetter den for bakterier.
Har god erfaring med den flytende maltekstrakten til Bryggselv. Den må kanskje ikke kokes, men det er vel ganske så vesentlig for å få bitterhumlet og smakshumlet vørteren?
**Beklager at jeg dro opp en uke gammel tråd. Glemte at jeg var i en tråd litt ned på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.