Braasj Bryggeri/Kjempetorskens ØL-blogg

Første brygg på Bråsj Bryggeri ble satt på søndag, en Pale Ale med OG 1055. Dette var en oppskrift bygget rundt Nøgne Øs Pale Ale ettersom vi begge har drukket opp det vi fikk med oss fra hjemmebryggerdagene. Tilfeldighetene ville ha det til at omtent på samme tid som vi sparket igang vår 50 l Speidel, fikk vi tilsendt 8 flasker med 50-l-Speidel-brygget øl fra brødrene Solhaug i Gvarv Haandbryggeri.
En slik flott gave krevde selvfølgelig at vi gjennomførte smaksanmeldelser av alle ølene på Kjempetorskens ØL-blogg. Her er de to første:

Pale Ale:
Video: http://kjempetorsken.wordpress.com/2011/06/06/kjempetorsken-anmelder-hjemmebrygg/ Oppskrift på bryggelogg.no: http://www.bryggelogg.no/index.php?page=brewBlogDetail&filter=kjetil&id=11[/i]
Pils:
Video: http://kjempetorsken.wordpress.com/2011/06/07/kjempetorsken-anmelder-hjemmebrygg-del-2/ Oppskrift på bryggelogg.no: http://www.bryggelogg.no/index.php?page=brewBlogDetail&filter=knut&id=14[/i]
De resterende 6 anmeldelsene blir publisert på bloggen fortløpende.
 
Kult med video anmeldelser!

Tviler ikke på at karakterene var vel fortjent. Smaksprøvene jeg fikk med meg fra besøk ved Gvarv Håndbryggeri var særdeles gode. Munnfølelsen av pilsen var annerledes og veldig god. (Nr. 12 eller 20 tror jeg)
 
Fra bryggeloggen ....

Method: All Grain

meskevann 55l,røre 1 gang i mesk, skyllevann 5l. Tilsatt 1 stk jernbanesville impregnert med kreosot:)  :eek: :eek: :eek:
 
Her er videoanmeldelsen av brygg nr 6 som Kjempetorskens ØL-blogg fikk tilsendt fra brødrene Solhaug i Gvarv Haandbryggeri. Frem til nå har vi gitt 4 seksere og en femmer på de foregående smakingene! Totalt fikk vi tilsendt 8 øl og de ble alle testet samme dag. Holder dette helt inn for brødrene fra Gvarv Haandbryggeri? Og ikke minst: holder de ølanmeldende brødrene i Kjempetorsken helt inn?

http://kjempetorsken.wordpress.com/2011/06/23/kjempetorsken-anmelder-hjemmebrygg-del-6/
Her er oppskriften fra bryggelogg.no:
http://www.bryggelogg.no/index.php?page=brewBlogDetail&filter=knut&id=35
 
Før vi legger ut siste videoanmeldelse av hjemmebrygg fra Gvarv Haandbryggeri har vi tatt en prat med brødrene Solhaug, som står bak bryggeriet (eller foran, om man vil...)
http://kjempetorsken.wordpress.com/2011/06/26/gvarv-haandbryggeri/
 
nordtvedt skrev:
Kjempekult med videoanmeldelser  på bloggen :)

Takk for det! Det er alltid hyggelig med (positive) tilbakemeldinger!

8. og siste episode er lagt ut nå:
http://kjempetorsken.wordpress.com/2011/06/26/kjempetorsken-anmelder-hjemmebrygg-del-8/
Bryggelogg:
http://www.bryggelogg.no/index.php?page=brewBlogDetail&filter=kjetil&id=31
Disse videoene har toppet seerstatistikken på ølbloggen, og har vært langt mer populære enn de tidligere videoene våre.

Om det er andre som ønsker brygget sitt videoanmeldt, er det bare å ta kontakt!
Og den oppfordringen går spesielt til de to trønderne vi traff på Amundsen dagen før NM, som skulle sende oss tradisjonelt, trøndersk hjemmebrygg ;-)
 
Young skrev:
Og den oppfordringen går spesielt til de to trønderne vi traff på Amundsen dagen før NM, som skulle sende oss tradisjonelt, trøndersk hjemmebrygg ;-)

Jeg strekker hendene i været.... Jeg var en av de to trønderne ! :)

Sjekk mail :)
 
Vår etterligning av Southern Tiers Creme Brulee Imperial Stout havnet på OG 1.100. Gjæringen var i gang etter litt over et døgn:

 
Tilbake
Topp