Har tenkt en stund at floating lid på gjæringskar kan være optimalt for å unngå kontakt med oksygen fra tiden etter stormgjæring og tapping.
Det åpenbart fine med floating lid er jo at overflaten tildekkes slik at eksponering til luft blir fjernet.
Det er mange produkter i vinbransjen som bruker floating lid for sekundær, og sikkert også for servering i lokaler det går mye vin.
https://www.polsinelli.it/en/50-l-stainless-steel-wine-tank-with-air-floating-lid-P283.htm
https://www.brouwland.com/en/our-pr...-floating-lid-conic-bottom-200-l#.WGubW6JCzm8
http://www.vigoltd.com/Catalogue/Tanks-vessels-accessories/Accessories/For-variable/Float-lid
Prinsippet er at lokket flyter på overflaten og tettes vha en oppblåsbar slange som går rundt sidene.
Hvorvidt et slikt lokk har noe hensikt under gjæring tviler jeg på. Tanken er at spesielt for coldcrashing og tapping så har man et lokk som henger med i operasjonen, uten at øllet får kontakt med oksygen.
Gjæringskar de fleste av oss bruker er litt koniske og et lokk for dette blir komplisert, men jeg tror at et floating lid bør kunne takle standard gjæringskar for den lille endringen i coldcrash, så da er man kanskje halveis til mål.
Er også usikker på utskilling av co2 i væsken og hvordan dette kan påvirke lokket.
Flytting av gjæringskar bør vel gjøres før en installerer det flytende lokket.
Andre som har noen tanker?
Det åpenbart fine med floating lid er jo at overflaten tildekkes slik at eksponering til luft blir fjernet.
Det er mange produkter i vinbransjen som bruker floating lid for sekundær, og sikkert også for servering i lokaler det går mye vin.
https://www.polsinelli.it/en/50-l-stainless-steel-wine-tank-with-air-floating-lid-P283.htm
https://www.brouwland.com/en/our-pr...-floating-lid-conic-bottom-200-l#.WGubW6JCzm8
http://www.vigoltd.com/Catalogue/Tanks-vessels-accessories/Accessories/For-variable/Float-lid
Prinsippet er at lokket flyter på overflaten og tettes vha en oppblåsbar slange som går rundt sidene.
Hvorvidt et slikt lokk har noe hensikt under gjæring tviler jeg på. Tanken er at spesielt for coldcrashing og tapping så har man et lokk som henger med i operasjonen, uten at øllet får kontakt med oksygen.
Gjæringskar de fleste av oss bruker er litt koniske og et lokk for dette blir komplisert, men jeg tror at et floating lid bør kunne takle standard gjæringskar for den lille endringen i coldcrash, så da er man kanskje halveis til mål.
Er også usikker på utskilling av co2 i væsken og hvordan dette kan påvirke lokket.
Flytting av gjæringskar bør vel gjøres før en installerer det flytende lokket.
Andre som har noen tanker?