Dette er mitt første brett-øl, og jeg lurer på hva jeg skal gjøre nå ...
Jeg har laget en Orval-"klone", OG 1.062 gjæret med WLP510 Bastogne Ale ned til 1.010 på 1 1/2 uke. Følger gjæringsforslaget til Orval-klone fra BYO (andre kilder sier omtrent det samme), og også Brew Like A Monk. Pitchet WLP650 Brettanomyces Bruxellensis i sekundær. Har stått 6 uker nå. Tok første sample etter pitching av denne, og SG er fremdeles 1.010. Det har formet seg en pellicle på overflaten med små bobleformasjoner i løpet av de siste 2-3 ukene.
Etter hva jeg har lest her og der, så forventet jeg at SG nå hadde krøpet nedover til i hvertfall 1.006 eller noe slikt, men det har altså ikke skjedd.
Har gjæringen stoppet av en grunn? Bør jeg vekke brett til live på noe vis ... ?
Håper på noe feedback fra ekspertene!
Jeg har laget en Orval-"klone", OG 1.062 gjæret med WLP510 Bastogne Ale ned til 1.010 på 1 1/2 uke. Følger gjæringsforslaget til Orval-klone fra BYO (andre kilder sier omtrent det samme), og også Brew Like A Monk. Pitchet WLP650 Brettanomyces Bruxellensis i sekundær. Har stått 6 uker nå. Tok første sample etter pitching av denne, og SG er fremdeles 1.010. Det har formet seg en pellicle på overflaten med små bobleformasjoner i løpet av de siste 2-3 ukene.
Etter hva jeg har lest her og der, så forventet jeg at SG nå hadde krøpet nedover til i hvertfall 1.006 eller noe slikt, men det har altså ikke skjedd.
Har gjæringen stoppet av en grunn? Bør jeg vekke brett til live på noe vis ... ?
Håper på noe feedback fra ekspertene!