To ting å tenke påHvordan dyrker man opp brett - som en vanlig gjærstarter, eller er det noe spesielt man må tenke på?
ja, men hvorfor får de ikke inn noe på evt bryggselv eller annen plass.. hvis jeg vill prøve meg på Vic Abstract til NØ, hvilken brett øl skal jeg kjøpe på polet for og dyrke frem egen gjærkultur ?
To ting å tenke på
1) brett er tregere enn saccaromyces. Det varierer dog en god del. Brett Lambicus er faktisk rimelig rask.
Uansett så vil du steppe opp fra flaske. Starte på 50ml og så firedoble hver 5 dag elns.
2) brett vil lage eddiksyre når den får mye oksygen. Så på rører blir det surt. Smak på starteren og dekanter før du tilsetter. Siden brett suger på å flokkulere så tar det tid før den legger seg pent på bunn. La den flokkulere i romtemp.
Sent from my iPhone using Tapatalk
@steffenT: Aner ikke. Brett C er forøvrig et ok substitutt om du finner det. Vic Abstract med Brett C er flott.
@Yerko: jeg brygger i hovedsak med Brett. Det tar mellom to og seks uker. Samme prosedyre som med saccaromyces sånn omtrent. (Se forøvrig "Moderne brygging av surøl" i medlemsseksjonen).
Sent from my iPhone using Tapatalk
gikk til innkjøp av American Sour Beers boka tidligere i dag. Tenkte å lese den i påsken
Den kan du sikkert få signert på Hjemmebryggerhelgen i april