Brewbot

Kom over denne saken på Amobil i dag

beer.956x538c.jpg

http://www.amobil.no/artikler/dagens-dings-brewbot/137811

Står mer detaljer her:

http://kck.st/1b2e7xb
 
Automatiserer alt som er morro. Det eneste bryggeren trenger å gjøre er å vaske opp.  ;)

Men sikkert veldig morro å bygge.  :) 

Jeg ser også fort flere ting som de foreløpig ikke har vist/løst:
Ingen manifold eller silbunn?
Hvordan skal man kunne bruke denne i hjemmet uten å fylle huset med damp?
Grunne gjæringskar blir veldig vanskelig å flytte uten søl
Temperaturkontroll på gjæringen er mye viktigere enn automatisering av bryggeprosessen
Veldig kul Hipster-design ville fått resten av garasjen min til å se håpløs ut...
 
Hmm..  

Vi lever tydelegvis i ei tid då design og presentasjon er langt viktigare enn innhald.   Heile 2 designerar er med i dette teamet på 6!    

Sleng på ein smart-telefon (gjerne ein Iphone - ja dei har jamvel IOS 7...) og vips så har du eit moderne konsept.     Og så har også heile teamet reist til Portland på Vestkysten i junaiten for å finna leverandørar.  Skulle nestan tru at dei er istand til å laga slikt i Nord-Irland også.  

Dei har jamvel også oppdaga at rustfritt stål ikkje er gjennomsiktig og at det dermed er greit for å hindra at lyset skal "skunk the beer and produce off flavours".  

Skal ein absolutt ha ei ferdig maskin så spørs det ikkje om det idag er bedre å gå for ein Speidel. Ein 20 liters versjon veg neppe 100 kilo - jamvel med alt utstyret utanom.

Det kunne også vera interessant å få vita om dei som har satsa pengar på andre kickstarter dingsar har fått noko som verkar (enno) ?

 
 
Akkurat det å vurdera sine prosjekt er kanskje lurt.  Eg har litt kjensla av at det f.eks. er enkelt å få nok ølinteresserte til å sponsa dingsar som vi trur kan vera nyttige.    Eit eksempel er den som var for over eit år sidan - BeerBug.  Lurer på om nokon har sett noko til sin BeerBug her i landet?    Det står framleis "preorder" på nettsida.  Eg mistenkjer vel kanskje at selskapet som står bak kanskje brukte øl-bryggjeinteressa for å få inn kapital til å kjøpa utstyr dei kunne bruka til andre prosjekt.   

Nettsida til BeerBug: http://www.thebeerbug.com/  - der er det framleis mogleg å "preorder"…      Og nettsida til firmaet bak :  http://www.parasitx.com/ 

Og når eg tenkjer meg om:  firmanavnet er vel kanskje ein peikepinn?
 
Synes dette prosjektet ser vanvittig fett ut, jeg. Har brygget såpass mye, at hvis noe/noen ønsker å redusere arbeid og øke gjenproduserbarheten for meg, så hjertelig takk. At det ser så fett ut at man kan ha det på stua er heller ikke å forakte.
 
Tilbake
Topp