Bruk av klaringsmiddel i Weissbier og mørke øl

Hei

Skulle tro at klaringsmiddel i weissbier blir feil, da dette øllet i utgangspunktet skal være uklart?

Har det noen hesikt å bruke klaringsmiddel i mørke øl som porter og stout?
 
ovestad skrev:
Hei

Skulle tro at klaringsmiddel i weissbier blir feil, da dette øllet i utgangspunktet skal være uklart?

Har det noen hesikt å bruke klaringsmiddel i mørke øl som porter og stout?
Kristallweissen kan bruke klarningsmiddel, vanlig weissbier bruker jeg også supermoss i, uklarheten kommer av gjæren og ikke av proteinrester. Det har ingen innvirkning på smaken, og er muligens ikke nødvendig. Mørkere øl har jeg erfart at klarner meget bra selv, men jeg bruker litt supermoss i dem også. Mørke malttyper hjelper på klarning av proteinrester.
 
OK, dette var litt nytt for meg. Så for meg at weissbieren skulle bli klar om jeg brukte klaringsmiddel.

Selv har jeg ikke spesilt gode erfaringer med Irish moss. Til klaring har jeg hatt best erfaringer med bruk av protaflock (kun 1/2 tab til ca 20 l), og Isinglass.

Takker for gode tips.  :biersmile:
 
Tilbake
Topp