Beant
Norbrygg-medlem
Hei.
Er ny på forumet, og ganske så nybegynner med ølbrygging. Har "gått i lære" hos en mere arfaren brygger, og vi har i fellesskap satt opp juleøl og ei pils.
Disse står nå til gjæring på ca. 10C. Leser på forumet, samt i oppskrifter her at en del velger å tappe om lagerølet etter ca 2 uker for å sekundærgjære på nye gjæringsdunker i et par uker.
Hvilke fordeler/bakdeler er det ved å bruke denne metoden kontra å la ølet gjære på samme dunk i 3-4 uker til det er helt utgjæret og forhåpentligvis er klarnet?
Ølet blir etter gjæring tappet på Corneliusfat, tilsatt CO2 og satt bort frem til jul (forhåpentligvis ;D). Hvilken temperatur er passelig for denne lagringen? I kjelleren der ølet nå står er det ca 10C og temperaturen vil nok falle langsomt utover høsten. Er dette for varmt?
Børge
Er ny på forumet, og ganske så nybegynner med ølbrygging. Har "gått i lære" hos en mere arfaren brygger, og vi har i fellesskap satt opp juleøl og ei pils.
Disse står nå til gjæring på ca. 10C. Leser på forumet, samt i oppskrifter her at en del velger å tappe om lagerølet etter ca 2 uker for å sekundærgjære på nye gjæringsdunker i et par uker.
Hvilke fordeler/bakdeler er det ved å bruke denne metoden kontra å la ølet gjære på samme dunk i 3-4 uker til det er helt utgjæret og forhåpentligvis er klarnet?
Ølet blir etter gjæring tappet på Corneliusfat, tilsatt CO2 og satt bort frem til jul (forhåpentligvis ;D). Hvilken temperatur er passelig for denne lagringen? I kjelleren der ølet nå står er det ca 10C og temperaturen vil nok falle langsomt utover høsten. Er dette for varmt?
Børge