Tar opp igjen denne tråden om noen føler for å svare
Skal lage en Imperial Stout med OG på 1.110 - 1.120.
25 liter batch
11 kg Pale malt (Muntons Maris Otter)
0.75kg Flaket havre
0.75kg chocolate malt
0.3 kg Carafa 3
0.3 kg Roasted Barley
0.5 kg dememerasukker
90 g Magnum/warrior (14,4%) v/90min
40g East Kent golding v/60min og 15 min
Whirlfloc
Servomyces til gjærstarter og til gjæring
Skal dele batch i 2, der den ene skal ha whisky eiketerninger etter stormgjæring og den andre kakaonibs og vanilje
Så kommer spørsmålene mine angående tilsettinger.
1. Ser oppskriften i sin helhet bra ut?
2. Har en tanke om å legge Eiketerninger i Singel Malt Whisky i 5-6 dager før gjæring, holder dette?
3. Utenom maltet og humle ønsker jeg å tilsette vanilje og kakaonibs. Ønsker en skikkelig dessertstout og tenker at dette bør tilsettes 5-10 min før kokeslutt og evt i gjæringskar etter stormgjæring for ekstra smak. Noen anbefalinger om mengder og hvordan dette bør tilsettes etter stormgjæring?
mvh
Kjetil