Finn Berger
Moderator
Nei, jeg har jo ikke prøvd, så jeg skal vel være forsiktig med å uttrykke meg så bastant. Jeg bare ser for meg en del styr og søl med det du beskriver. Men jeg må jo også til slutt ta ut posen med masken, så det går kanskje på ett ut?Jeg brygger biab og skyller. At det er vesentlig mer klønete må vel være en overdrivelse? Jeg koker og mesker i samme kjelen. Meskeposen blir løftet opp og lagt på en grillrist over kjelen. Når den har rent av seg blir den lagt i et utrangert gjæringskar hvor jeg tilfører skyllevann mens first runnings varmes opp til kok. Deretter blir grillrista lagt over gjæringskaret for la meskeposen renne av seg før det blir helt oppi kokekjelen.
Jeg vil ikke koke alt grumset; det er en grunn for meg til ikke å gjøre det sånn som deg. Jeg skal ikke påstå at det er så viktig, men jeg regner det som en av de mange småtingene som kanskje til sammen betyr noe. Jeg tror ikke jeg ville vært så god til å håndtere en BIAB-pose med 7-8 kilo malt i, heller. (Jeg sikter mot å ha 32 liter nedkjølt vørter i kjelen etter kok, så det blir fort en del malt.)