Hei,
Jeg har brygget min første lager-øl noensinne og brukt tips og råd inne fra dette forumet.
Hvis noen kunne sett på fremgangsmåten jeg har brukt og kommentert dette så hadde jeg blitt glad.
Sommerpils fra olbrygging.no
Forventet OG 1.048
Forventet FG 1.012
Malt : 5.5 kg Pilsnermalt
Humle : Magnum og Perle
Gjær : 2 pakker Fermentis SafLager S-23
Utførelse
Mesket på 66-67° i 60 min.
Sirkulerte manuelt i ca. 40 min.
Isolerte med liggeunderlag ( jevn og fin temp )
Varmet deretter vørter til 78° og tilførte skylling med 10 liter vann på 78°
Koking i 90 min ( bitterhumle og aromahumle tilsatt på hhv. 90 min og 10 min gjenstående koketid )
Nedkjølt 18 liter til 22° på 25 min.
Pitchet ved 22°
Lørdag 28.05 ble OG målt til 1.049
Satt i gjæringsskap på 12°
Torsdag 02.06 så ble SG målt til 1.026 og skapet ble satt opp til 13°
Fredag 03.06 så satte jeg skapet på 14°
Lørdag 04.06 så ble SG målt til 1.016 og skapet ble satt opp til 15°
Søndag 05.06 så satte jeg skapet på 16°
Og så har jeg ikke kommet lengre, men videre fremdriftsplan er å øke til 17° på mandag og 18° på tirsdag.
Deretter og kjøre en coldcrash på 2° i ytterligere 2 dager.
For så å omstikke og kjøre karbonering / flasking
Høres dette fornuftig ut eller er det en smule omstendelig ?
På forhånd takk for eventuelle svar ;-)
Mvh. Knut
Jeg har brygget min første lager-øl noensinne og brukt tips og råd inne fra dette forumet.
Hvis noen kunne sett på fremgangsmåten jeg har brukt og kommentert dette så hadde jeg blitt glad.
Sommerpils fra olbrygging.no
Forventet OG 1.048
Forventet FG 1.012
Malt : 5.5 kg Pilsnermalt
Humle : Magnum og Perle
Gjær : 2 pakker Fermentis SafLager S-23
Utførelse
Mesket på 66-67° i 60 min.
Sirkulerte manuelt i ca. 40 min.
Isolerte med liggeunderlag ( jevn og fin temp )
Varmet deretter vørter til 78° og tilførte skylling med 10 liter vann på 78°
Koking i 90 min ( bitterhumle og aromahumle tilsatt på hhv. 90 min og 10 min gjenstående koketid )
Nedkjølt 18 liter til 22° på 25 min.
Pitchet ved 22°
Lørdag 28.05 ble OG målt til 1.049
Satt i gjæringsskap på 12°
Torsdag 02.06 så ble SG målt til 1.026 og skapet ble satt opp til 13°
Fredag 03.06 så satte jeg skapet på 14°
Lørdag 04.06 så ble SG målt til 1.016 og skapet ble satt opp til 15°
Søndag 05.06 så satte jeg skapet på 16°
Og så har jeg ikke kommet lengre, men videre fremdriftsplan er å øke til 17° på mandag og 18° på tirsdag.
Deretter og kjøre en coldcrash på 2° i ytterligere 2 dager.
For så å omstikke og kjøre karbonering / flasking
Høres dette fornuftig ut eller er det en smule omstendelig ?
På forhånd takk for eventuelle svar ;-)
Mvh. Knut