Bryggertabber

loebrygg

Norbrygg-medlem
Forresten tok jeg litt feil

Hvis id er 0,9 cm blir volumet av 100 cm =

3,14 * 0,45 cm * 0,45 cm * 100 cm = 64 cm2

Altså 0,064 L eller 64 ml

Stemmer ikke det?
 
Sist redigert:
I dag ligger det et termometer i søppelkassa etter at det viste et stort avvik ved pitch av rehydrert gjær (Fermentis w-34/70) til julebokken. Beregnet temperaturen til å ha vært 19c. Alt ser ut til å gjære riktig, men vil brygget bli ødelagt i løpet av de 21 dagene jeg har satt av? Står nå på 11c.
 
Sist redigert:

msevland

Dommer
Sentralstyre
30/70 tåler et stort spenn i temperatur. 19 går fint, men du vil muligens få en litt annen smaksprofil. Dette minner derfor om hurtig-metoden for gjæring av Pils med 30/70. Står en del om dette her på forumet :)
 
30/70 tåler et stort spenn i temperatur. 19 går fint, men du vil muligens få en litt annen smaksprofil. Dette minner derfor om hurtig-metoden for gjæring av Pils med 30/70. Står en del om dette her på forumet :)
Takk! Puster litt lettet ut nå. Fryktet det verste. Leser opp på hurtigmetoden.
 
Topp