I dag ligger det et termometer i søppelkassa etter at det viste et stort avvik ved pitch av rehydrert gjær (Fermentis w-34/70) til julebokken. Beregnet temperaturen til å ha vært 19c. Alt ser ut til å gjære riktig, men vil brygget bli ødelagt i løpet av de 21 dagene jeg har satt av? Står nå på 11c.
30/70 tåler et stort spenn i temperatur. 19 går fint, men du vil muligens få en litt annen smaksprofil. Dette minner derfor om hurtig-metoden for gjæring av Pils med 30/70. Står en del om dette her på forumet
30/70 tåler et stort spenn i temperatur. 19 går fint, men du vil muligens få en litt annen smaksprofil. Dette minner derfor om hurtig-metoden for gjæring av Pils med 30/70. Står en del om dette her på forumet
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.