Bryggertabber

Nå ble det litt spam fra meg her, men årsak er funnet og deles for egen hukommelses skyld og mulig kunnskap for andre til å unngå samme feil. De tre øla som var oksidert hadde en felles nevner, og det var at jeg hadde brukt fat som hadde stått over tid med starsan blanding, trolig uten trykk og med ukjent faktor om lokket var åpna eller ikke. Man tar det man har, og tar for god fisk at disse var breddfulle med starsan i første omgang og har hatt trykk hele veien - men det stemte nok ikke. Andre fat fra samme batcher, weissbier og ipa var fine - bare 12-liter fata som var blitt dårlige, fort dårlige også. Lett-birgeren var også tappet til et starsan fat hvor jeg purget ut resten og fylte fatet uten noe mer. Ingen av fata ble purget headspace på. Tror at jeg slår meg til ro med dette som årsaken, og tapet ble da bare noenogtjue liter øl.
 
Pga mye jobb (og NM), åpnet jeg hytta i Tysvær først nå.
Litt styr med en liten vannlekkasje når jeg skrudde på vannet, så jeg var litt ufokusert.
Skulle brygge en kopp kaffe på vanlig trakter, og glemte å sette kaffekjelen på plass…
Godt det var et lite brygg…
 
Pga mye jobb (og NM), åpnet jeg hytta i Tysvær først nå.
Litt styr med en liten vannlekkasje når jeg skrudde på vannet, så jeg var litt ufokusert.
Skulle brygge en kopp kaffe på vanlig trakter, og glemte å sette kaffekjelen på plass…
Godt det var et lite brygg…
Det er alltid en glede å høre at (også) presumptivt mentalt friske begår sånne tabber:).
 
Pga mye jobb (og NM), åpnet jeg hytta i Tysvær først nå.
Litt styr med en liten vannlekkasje når jeg skrudde på vannet, så jeg var litt ufokusert.
Skulle brygge en kopp kaffe på vanlig trakter, og glemte å sette kaffekjelen på plass…
Godt det var et lite brygg…
Jeg har kaffemaskin:
1. Sett en kopp under
2. Trykk på knappen
3. Ta den fulle koppen med deg

Jeg bommer regelmessig på minst ett av de tre punktene.
 
Jeg har slitt litt med lavt utbytte i det siste. Alt har virket greit etter mesken, men SG før og etter kok har blitt litt lavt. Litt rart siden jeg har pleid å heller treffe over enn under. Men i dag så jeg lyset.

I Brewfather appen står det under Bryggefanen forbered x L vann til mesken og y L vann til skylling. Siden jeg er en lydig og lettledet ung mann, har jeg gjort som appen har befalt. Senere har jeg naturligvis skylt med det skyllevann et jeg hadde forberedt.

Men i dag oppdaget jeg, dog litt for sent, at det senere står skyll med (y-z) L skyllevann. Z er hva appens profilpppsett holder som HLT dødvolum, som i mitt tilfelle er 1,6L. Følgelig har jeg holdt på med å fylle kokekaret til randen med nesten 2L for mye vann.

Jeg reddet meg inn med laaang koketid idag, og har lært at det ikke alltid lønner seg å være den lydigste gutten i klassen.
 
Jeg har slitt litt med lavt utbytte i det siste. Alt har virket greit etter mesken, men SG før og etter kok har blitt litt lavt. Litt rart siden jeg har pleid å heller treffe over enn under. Men i dag så jeg lyset.

I Brewfather appen står det under Bryggefanen forbered x L vann til mesken og y L vann til skylling. Siden jeg er en lydig og lettledet ung mann, har jeg gjort som appen har befalt. Senere har jeg naturligvis skylt med det skyllevann et jeg hadde forberedt.

Men i dag oppdaget jeg, dog litt for sent, at det senere står skyll med (y-z) L skyllevann. Z er hva appens profilpppsett holder som HLT dødvolum, som i mitt tilfelle er 1,6L. Følgelig har jeg holdt på med å fylle kokekaret til randen med nesten 2L for mye vann.

Jeg reddet meg inn med laaang koketid idag, og har lært at det ikke alltid lønner seg å være den lydigste gutten i klassen.

men du du har fått bedre utbytte og mer øl da? Bare lavere SG?
 
Tilbake
Topp