Hei
Meg å ein kopis hadde en bra dag med brygging i dag, vi brygget med boil in bag prinsippet. Denne er føste gang med brygging for oss begge. Vi gjorde mye rett med to untak. Når vi hadde løftet ut kornsekken ut av gryten så skyllet vi den med 3 liter med vann. Vi nådde slutten på meske tiden litt raskt, og fikk ikke opp tempen på skyllevannet til mer en 45grader før de var tid for å skylle. Vi antok at de var mer kritisk at mesketiden var rett, enn at tempen på vaskevannet var litt for liten. Ikke sikkert dette var en rett antagelse. Vi hadde tenkt og skylle med mer vann, men vannet som kom ut av kornsekken på slutten var så lyst at vi tenkte at vi nokk nå hadde skyllt ut av alle godsakene. Alt vell og bra, vi hadde i humle på angitte tidpungt og hadde i irish moss og gjærnæring siste 10 min. Da vi skulle helle vørteren over i gjæringskaret, så,,, var de bare 16liter i det. Ikke 25liter som planlagt.. Kort oppsummering
*startet oppkok med 25L i kjelen
*meske temp 68g i 45min
*fyrte opp tempen slik at siste 5min var på 78g
*total mesketid ble 60min
*etter skylling med 3L vann som hadde ca 44g, ble temp på mesken 75g
kokingen'
Vi fyrte opp tempen og nådde 100G iløpet av 15min
konkingen var på 90m med mange ilegg av hummle som i oppskriften.
kjøler virket veldig bra, nådde 22g på 14min. Luftet vørter og tilsatte gjæren, som hadde fått romtemperert seg på forhand.
OG ble 1050
Så vi glemte å ta høyde for hvor mye vann kornet hadde absorbert og hvor mye som dampet av. Men 25 + 3 = 28L tilsatt, 16L tilslutt= 12L dampet eller ble med kornet ut.
Så nå sitter jeg å venter på den første bobblen i gjærlåsen, å lurer på,, kan dette bli bra. Med ingedienser nokk til å smaksette 25L, konsentret oppi 16L.
Er vell ingen som har fasitt på dette men, "educated guess" mottas med takk
Uansett, de har vert en god dag, og jeg er allrede blitt gla i min nye hobby. Tror vi skal prøve oss på en brew dog punk IPA til påsken.
Meg å ein kopis hadde en bra dag med brygging i dag, vi brygget med boil in bag prinsippet. Denne er føste gang med brygging for oss begge. Vi gjorde mye rett med to untak. Når vi hadde løftet ut kornsekken ut av gryten så skyllet vi den med 3 liter med vann. Vi nådde slutten på meske tiden litt raskt, og fikk ikke opp tempen på skyllevannet til mer en 45grader før de var tid for å skylle. Vi antok at de var mer kritisk at mesketiden var rett, enn at tempen på vaskevannet var litt for liten. Ikke sikkert dette var en rett antagelse. Vi hadde tenkt og skylle med mer vann, men vannet som kom ut av kornsekken på slutten var så lyst at vi tenkte at vi nokk nå hadde skyllt ut av alle godsakene. Alt vell og bra, vi hadde i humle på angitte tidpungt og hadde i irish moss og gjærnæring siste 10 min. Da vi skulle helle vørteren over i gjæringskaret, så,,, var de bare 16liter i det. Ikke 25liter som planlagt.. Kort oppsummering
*startet oppkok med 25L i kjelen
*meske temp 68g i 45min
*fyrte opp tempen slik at siste 5min var på 78g
*total mesketid ble 60min
*etter skylling med 3L vann som hadde ca 44g, ble temp på mesken 75g
kokingen'
Vi fyrte opp tempen og nådde 100G iløpet av 15min
konkingen var på 90m med mange ilegg av hummle som i oppskriften.
kjøler virket veldig bra, nådde 22g på 14min. Luftet vørter og tilsatte gjæren, som hadde fått romtemperert seg på forhand.
OG ble 1050
Så vi glemte å ta høyde for hvor mye vann kornet hadde absorbert og hvor mye som dampet av. Men 25 + 3 = 28L tilsatt, 16L tilslutt= 12L dampet eller ble med kornet ut.
Så nå sitter jeg å venter på den første bobblen i gjærlåsen, å lurer på,, kan dette bli bra. Med ingedienser nokk til å smaksette 25L, konsentret oppi 16L.
Er vell ingen som har fasitt på dette men, "educated guess" mottas med takk
Uansett, de har vert en god dag, og jeg er allrede blitt gla i min nye hobby. Tror vi skal prøve oss på en brew dog punk IPA til påsken.