Brygget gjærer ikke

Jeg satte mitt første brygg på mandag, og det ser fremdeles ikke ut som om det gjærer. Er det noe jeg kan gjøre? Noen som har noen råd?

Setter pris på alle råd og vink! Takk!
 
Ser du skum på toppen av ølet? Det er en sikker indikasjon på at noe skjer.
 
Jeg kan ikke se igjennom dunken om det bobler eller ei. Kan jeg åpne uten at det får for store følger? Jeg ser at det er en del små bobler i gjærlåsen, men det er ikke standard boblingen som jeg trodde skulle komme hyppig i denne fasen. Er ganske lost, men har til nå fått utrolig mange gode råd fra dette forumet, dessverre fant jeg ikke det før etter jeg hadde satt første brygg...  :mad:

:help:
 
Spray litt starsan på utsiden av gjærlåsen, så kan du ta den av å kikke gjennom hullet for å se om det ligger en gjærkake på toppen av ølet. Det kan være kjekt å ha en lommelykt for å lyse ned i hullet for å se bedre. Dersom det bobler i låsen så tyder jo det på at noe skjer. Dersom du ikke har fått gjæringskaret ditt heeelt tett så vil det nødvendigvis ikke boble noenting i låsen. Dersom du er redd for å ta låsen av så kan du jo alltids ta en SG-prøve, viser den mindre en OG var så er det nok aktivitet av noe slag i allefall!

RDWHAHB!
 
Bruker du plastbættene med stort lokk så lekker det nok som vanlig, du kan lette litt på det mens du holder pusten uten at det bør skje noe med brygget, eller bare vente 14 dager for du har vel ikke brukt for høy temperatur mens du tilsatte gjæren.

Dobbelpostet samtidig me Tollefsen.
 
Hei. Hadde samme problem selv med første brygg. Det skyldtes lekkasje. Ølet blei supert til slutt.  :biersmile:
 
Hva er egentlig anbefalinger for kikking i gjæringsbøtta? Jeg gjør som TS og prøver å unngå å åpne den, men blir nysgjerrig og må smake en desinfisert sleiv av vørteren etter noen dagers gjæring.
 
Anbefalt er vel å la det være i fred i 10-14 dager for et normal ale, 30 dager for lager, så går det som regel greit.
Skulle det vøre ødelagt so wtf
 
Tilbake
Topp