Har idag brygget en IPA med biab. Testet ut en liten sirkulasjonspumpe under mesking for å
øke utbytte, som har variert veldig. (brygget 4 ganger tidligere).
7,5kg malt på ca. 66grader i to timer (skulle være en, ble lurt av falsk jod test) og 30 liter til
kok med SG 1.051. Dette gir meskeeffektivitet på 68%, som jeg er fornøyd med da det var en
testrunde med sirkulasjon.
Problemet oppstår etter kok (60min), da sitter jeg med 21 liter i gjæringsbøtta og OG 1.061. I oppskriften
jeg opprinnelig følgte skulle jeg ha BG 1.056 og OG 1.076. Dette med 22 liter i bøtte og 30 liter til kok.
Hvordan har det seg at OG er såpass lav når andre kalkulasjoner stemmer? Hva er det jeg overser?
Da denne ipaen har en IBU på 80 så er jeg fristet ti å koke opp DME , kjøle ned og tilsette gjæringsbøtta før pitching av gjær, slik at jeg når OG 1.076 (ca..) Hva er meningene rundt dette?
øke utbytte, som har variert veldig. (brygget 4 ganger tidligere).
7,5kg malt på ca. 66grader i to timer (skulle være en, ble lurt av falsk jod test) og 30 liter til
kok med SG 1.051. Dette gir meskeeffektivitet på 68%, som jeg er fornøyd med da det var en
testrunde med sirkulasjon.
Problemet oppstår etter kok (60min), da sitter jeg med 21 liter i gjæringsbøtta og OG 1.061. I oppskriften
jeg opprinnelig følgte skulle jeg ha BG 1.056 og OG 1.076. Dette med 22 liter i bøtte og 30 liter til kok.
Hvordan har det seg at OG er såpass lav når andre kalkulasjoner stemmer? Hva er det jeg overser?
Da denne ipaen har en IBU på 80 så er jeg fristet ti å koke opp DME , kjøle ned og tilsette gjæringsbøtta før pitching av gjær, slik at jeg når OG 1.076 (ca..) Hva er meningene rundt dette?