Hei
Brygget for noen dager siden en havrestout som fikk lov å gjære på gjærkaka fra en amber ale. Etter 1.5 døgn var det helt dødt i spannet og FG ble målt til 1028. OG var 1072.
Etter 4-5 dager er FG fortsatt 1028, så gjæringen gikk unna på omtrent 1 døgn virker det som.
Har med hell brukt gjærkake tidligere, men da med utgangspunkt i flytende gjær. Denne gangen var gjæren(litt utradisjonelt for en stout) Safale US-05.
Kan det rett og slett være for mye gjær som gjør at gjæringen har stoppet opp? Gjærkaka var også noe "ferskere" enn det vi har prøvd før.
Gjærkake + tørrgjær= høy FG ?
Håper noen her har noen erfaringer/tips de vil dele med meg(oss). :help:
Brygget for noen dager siden en havrestout som fikk lov å gjære på gjærkaka fra en amber ale. Etter 1.5 døgn var det helt dødt i spannet og FG ble målt til 1028. OG var 1072.
Etter 4-5 dager er FG fortsatt 1028, så gjæringen gikk unna på omtrent 1 døgn virker det som.
Har med hell brukt gjærkake tidligere, men da med utgangspunkt i flytende gjær. Denne gangen var gjæren(litt utradisjonelt for en stout) Safale US-05.
Kan det rett og slett være for mye gjær som gjør at gjæringen har stoppet opp? Gjærkaka var også noe "ferskere" enn det vi har prøvd før.
Gjærkake + tørrgjær= høy FG ?
Håper noen her har noen erfaringer/tips de vil dele med meg(oss). :help: