I går under vår tredje batch (forøvrig en stout) skjedde vår første tabbe/nederlag.
Under kjøling gikk slangen av kjøleren og dermed var det 33 liter i kjelen og ikke 26 liter som planlagt.
Siden vi allerede hadde kommet så langt bestemte vi oss for å tilsette maltekstrakt som vi hadde liggende for å kompansere for utvanningen. Under all hast klarte jeg på en merkelig og sikkert ukorrekt måte å beregne at vi måtte tilsette ca 275 gram.
Prøvde først å søke opp en kalkulator og råd for dette problemet men fant ikke noe lignende...
Gravityen på ølet var på dette punktet på 40 ö mens vi skulle ha 66 ö.
Med to gæringsdunker à 16,5 liter satt vi det til gjæring.
Har da noen spørsmål før vi om 2 uker skal (kanskje) flaske.
Hvordan beregner man evt. Tilsetning av sukker/maltekstrakt?
Blir det tilnærmet godt? Eller anelse av en stout? Eller blir det bare skvip?
Edit:
Siden dette ble litt eksperimentelt bestemte vi oss for å tilsette litt humle som vi hadde liggende i det ene gjæringskaret.
- 10 gr Colombus og 20 gr Cenntenial
Hvordan tror dere dette blir?
Under kjøling gikk slangen av kjøleren og dermed var det 33 liter i kjelen og ikke 26 liter som planlagt.
Siden vi allerede hadde kommet så langt bestemte vi oss for å tilsette maltekstrakt som vi hadde liggende for å kompansere for utvanningen. Under all hast klarte jeg på en merkelig og sikkert ukorrekt måte å beregne at vi måtte tilsette ca 275 gram.
Prøvde først å søke opp en kalkulator og råd for dette problemet men fant ikke noe lignende...
Gravityen på ølet var på dette punktet på 40 ö mens vi skulle ha 66 ö.
Med to gæringsdunker à 16,5 liter satt vi det til gjæring.
Har da noen spørsmål før vi om 2 uker skal (kanskje) flaske.
Hvordan beregner man evt. Tilsetning av sukker/maltekstrakt?
Blir det tilnærmet godt? Eller anelse av en stout? Eller blir det bare skvip?
Edit:
Siden dette ble litt eksperimentelt bestemte vi oss for å tilsette litt humle som vi hadde liggende i det ene gjæringskaret.
- 10 gr Colombus og 20 gr Cenntenial
Hvordan tror dere dette blir?