Brygging av Alkoholfritt øl

Humlesmak forsvinner jo ved koking,hvorfor ikke gjære ølen helt uten humle og kjøre humle programmet siste timen av avdamping prosessen?
Kanskje bruke protafloc og for å klarne ting opp..

Kan jo kjøre en test med 2 mini brygg på vørterøl/spraymalt der den ene humles ved brygging og den andre hulmes ved avdamping av alkohol for å sjekke ut forskjellen..

http://cooking.stackexchange.com/a/13689

https://en.wikipedia.org/wiki/Simmering
 
Sist redigert:
Hansa

Brygging av alkoholfritt øl
For å lage alkoholfritt øl som smaker og ser ut som øl må vørteren, altså den kokte blandingen av malt, vann og humle, settes til gjæring. Gjæringsprosessen startes, for så å avsluttes raskt slik at alkoholprosenten blir minimal og den gode ølsmaken fremkommer. Bare på denne måten får ølet fargen, smaken og skummet som vanlig øl, men uten alkoholen


Munkholm

Under bryggingen av Munkholm avbrytes gjæringen når smaksstoffene er dannet, før alkoholen utvikles. Det gir den fyldige ekte ølsmaken bare Munkholm har.
 
Tilbake
Topp