janmb
Norbrygg-medlem
Hepp
Har forsøkt meg på brygging av BW at par ganger nå og sliter i begge tilfeller med dårlig karbonering på flasker.
Første batch var en kraftplugg på ca OG 1115, ca 12% ABV ferdig gjæret. Denne ble kun tilsatt sukker i lake (6g/liter) og flasket - så her regner jeg med at fyllesyk gjær er forklaringen.
Til neste runde hadde jeg innhentet litt tips og tilsatte som anbefalt litt ny gjær ved flasking. I mitt tilfelle ca en tredjedels pakke rehydrert Nottingham tørrgjær, tilsatt sukkerlaken etter nedkjøling. I all praksis samme resultat, karbonerer svært lite. Langt mer enn null, men langt mindre enn sukkermengden normalt skulle tilsi.
Hvor viktig er det at gjæren som tilsettes ved flasking er aktivert på forhånd? Vi bare rehydrerte gjæren og tilsatte relativt umiddelbart. Bør denne gjæren "startes" litt først, slik at den er mest mulig aktiv og gjør mest mulig jobb før alkoholen i brygget dreper den? Det er snart eneste jeg selv kan tenke meg som forbedring her.
Tips og kommentarer tas med stor takk
Har forsøkt meg på brygging av BW at par ganger nå og sliter i begge tilfeller med dårlig karbonering på flasker.
Første batch var en kraftplugg på ca OG 1115, ca 12% ABV ferdig gjæret. Denne ble kun tilsatt sukker i lake (6g/liter) og flasket - så her regner jeg med at fyllesyk gjær er forklaringen.
Til neste runde hadde jeg innhentet litt tips og tilsatte som anbefalt litt ny gjær ved flasking. I mitt tilfelle ca en tredjedels pakke rehydrert Nottingham tørrgjær, tilsatt sukkerlaken etter nedkjøling. I all praksis samme resultat, karbonerer svært lite. Langt mer enn null, men langt mindre enn sukkermengden normalt skulle tilsi.
Hvor viktig er det at gjæren som tilsettes ved flasking er aktivert på forhånd? Vi bare rehydrerte gjæren og tilsatte relativt umiddelbart. Bør denne gjæren "startes" litt først, slik at den er mest mulig aktiv og gjør mest mulig jobb før alkoholen i brygget dreper den? Det er snart eneste jeg selv kan tenke meg som forbedring her.
Tips og kommentarer tas med stor takk