Etter at jeg i fjor vant NM i hjemmebrygging, har jeg nå vært hos Haandbryggeriet i Drammen og brygget 5000 liter øl som kommer i Vinmonopolets bestillingsutvalg i mai!
Jeg valgte å gå for et SMaSH-øl (single malt and single hop) bestående av Weyermann Barke-pilsnermalt og Perle-humle, så her er det muligheter til å bli godt kjent med råvarene.
IBU er beregnet til 40 – i tillegg til en stor dose humle ved kokeslutt. Sulfat-klorid-ratioen er på 4:1. Vørteren ble tilsatt store mengder frisk og vital WLP830-gjær. Dette skal forhåpentligvis bli en lys, crisp, bitter og ganske tørr pils i nordtysk stil.
Takk til Stephen, Michele, Egil, Stefan og de andre hos Haandbryggeriet for en fantastisk bryggedag i Drammen. Det var moro og lærerikt å se hvordan dette foregår i stor skala. 825 kg malt, 25 kg humle og nesten 3 kg mineraltilsetninger på ett brygg er ikke hverdags for en hjemmebrygger!
Nå gjenstår det bare at gjæren gjør jobben sin, så ser jeg fram til å nyte "A SMaSHing Pilsner" i vårsola!
Haandbryggeriet har et ROLEC-bryggverk av ypperste, tysk kvalitet. Med separate tanker for hvert steg i bryggeprosessen, er det tilrettelagt for effektiv brygging av påfølgende batcher om ønskelig. (Tønnene i forgrunnen har naturligvis ingenting med mitt brygg å gjøre.)
Innmesken har akkurat startet.
Mye er automatisert i et moderne bryggverk, men humlen måtte jeg naturligvis tilsette selv. Her går 7,5 kg bitterhumle i et dedikert kammer. Det luktet fantastisk!
Fin farge på vørteren i siktglasset. Her skal den oksygeneres før den går videre til gjæringstankene.
Solid størrelse på gjæringstankene.
Gjærprøver til laben. Men vi kan trygt slå fast at denne ferske, andregenerasjonsgjæren ser bra ut.
Jeg synes etiketten ble flott. Norbrygg-logoen er selvsagt også med.
Jeg valgte å gå for et SMaSH-øl (single malt and single hop) bestående av Weyermann Barke-pilsnermalt og Perle-humle, så her er det muligheter til å bli godt kjent med råvarene.
IBU er beregnet til 40 – i tillegg til en stor dose humle ved kokeslutt. Sulfat-klorid-ratioen er på 4:1. Vørteren ble tilsatt store mengder frisk og vital WLP830-gjær. Dette skal forhåpentligvis bli en lys, crisp, bitter og ganske tørr pils i nordtysk stil.
Takk til Stephen, Michele, Egil, Stefan og de andre hos Haandbryggeriet for en fantastisk bryggedag i Drammen. Det var moro og lærerikt å se hvordan dette foregår i stor skala. 825 kg malt, 25 kg humle og nesten 3 kg mineraltilsetninger på ett brygg er ikke hverdags for en hjemmebrygger!
Nå gjenstår det bare at gjæren gjør jobben sin, så ser jeg fram til å nyte "A SMaSHing Pilsner" i vårsola!
Haandbryggeriet har et ROLEC-bryggverk av ypperste, tysk kvalitet. Med separate tanker for hvert steg i bryggeprosessen, er det tilrettelagt for effektiv brygging av påfølgende batcher om ønskelig. (Tønnene i forgrunnen har naturligvis ingenting med mitt brygg å gjøre.)
Innmesken har akkurat startet.
Mye er automatisert i et moderne bryggverk, men humlen måtte jeg naturligvis tilsette selv. Her går 7,5 kg bitterhumle i et dedikert kammer. Det luktet fantastisk!
Fin farge på vørteren i siktglasset. Her skal den oksygeneres før den går videre til gjæringstankene.
Solid størrelse på gjæringstankene.
Gjærprøver til laben. Men vi kan trygt slå fast at denne ferske, andregenerasjonsgjæren ser bra ut.
Jeg synes etiketten ble flott. Norbrygg-logoen er selvsagt også med.
Sist redigert: