God morgen!
Jeg skal i helgen brygge denne i en Igloo med manifold. http://www.bryggselv.no/users/binderiet_mystore_no/Image/Lucky_Jack_V2.pdf
Jeg tenker følgende fremgangsmåte. Ser det ok ut? Innspill?
1) Varmer opp 14 liter vann (3 liter/kg) til 72 grader (for å oppnå 66 grader når malten has i). Heller over til kjøleboks og tilsetter malt. Rører godt?
2) Lar den stå i 60 min på 66 grader. Skal det røres underveis?
3) Resirkulerer ca 5 liter
4) Heller meskevann over til kokekar, og sjekker hvor mange liter (la oss anta 9 liter i eksempelet her)
5) Antar at 3 liter dampes bort, samt at preboilvolum skal være 28 liter. Antar at skyllevolum da blir 28-9=19 liter). Heller halvparten av skyllevolumet i meskekar og lar dette stå i 20 min. Heller sakte over til kokekar. Gjentar en gang til, til startvolumet er 28 liter. Skal det røres under skyllingen? Resirkuleres? Jeg må resirkulere manuelt i tilfelle.
6) Sjekker SG. OG skal være min 1.045, såvidt jeg kan se skal preboil SG da være 1.040. Tilsetter evt spraymalt for å øke.
7) Koker etter oppskrift. Tilsetter gjærnæring og whirlfloc ved 15 min resttid.
8) Tilsetter rehydrert US-05 når nedkjølt. Hva er optimal gjæringstemperatur på denne kombinasjonen? Har STC-1000, men usikker på hvilken temperatur jeg bør bruke. Oppskrift og gjær sier litt ulike ting
Håper på innspill
Jeg skal i helgen brygge denne i en Igloo med manifold. http://www.bryggselv.no/users/binderiet_mystore_no/Image/Lucky_Jack_V2.pdf
Jeg tenker følgende fremgangsmåte. Ser det ok ut? Innspill?
1) Varmer opp 14 liter vann (3 liter/kg) til 72 grader (for å oppnå 66 grader når malten has i). Heller over til kjøleboks og tilsetter malt. Rører godt?
2) Lar den stå i 60 min på 66 grader. Skal det røres underveis?
3) Resirkulerer ca 5 liter
4) Heller meskevann over til kokekar, og sjekker hvor mange liter (la oss anta 9 liter i eksempelet her)
5) Antar at 3 liter dampes bort, samt at preboilvolum skal være 28 liter. Antar at skyllevolum da blir 28-9=19 liter). Heller halvparten av skyllevolumet i meskekar og lar dette stå i 20 min. Heller sakte over til kokekar. Gjentar en gang til, til startvolumet er 28 liter. Skal det røres under skyllingen? Resirkuleres? Jeg må resirkulere manuelt i tilfelle.
6) Sjekker SG. OG skal være min 1.045, såvidt jeg kan se skal preboil SG da være 1.040. Tilsetter evt spraymalt for å øke.
7) Koker etter oppskrift. Tilsetter gjærnæring og whirlfloc ved 15 min resttid.
8) Tilsetter rehydrert US-05 når nedkjølt. Hva er optimal gjæringstemperatur på denne kombinasjonen? Har STC-1000, men usikker på hvilken temperatur jeg bør bruke. Oppskrift og gjær sier litt ulike ting
Håper på innspill