Brygging med sukker

Brygger en imperial porter nå. Vil ha O.G på over 1090. 200 g vanlig hvit sukker sender meg over denne grensen.
Har aldri tilsatt sukker i brygg før, så jeg lurer på om denne mengden er bra, eller om det er for mye og vil evt gi litt cider preg på ølet?
Skal koke 27 liter vørter nå...

Rask svar settes pris på :) :ilike:
 
Har ofte brukt sukker, faktisk opptil 20 % en gang.  Aldri merket noe ciderpreg.  Sukker gjærer helt ut, så om du ønsker høy utgjæring på et såpass sterkt øl kan du med fordel bruke en god del sukker.  10% vil GARANTERT ikke gi noen negativ smaksmessig effekt i retning av sider.  Men tørrere enn uten, ja det blir det..
 
Det beryktede siderpreget er tildels en myte. Det skyldes nok at man i den moderne hjemmebryggingens barndom gjerne brukte svært store mengder sukker i kombinasjon med dårlig gjær. 200 g er totalt problemfritt. Om man bruker frisk og nok gjær kan den fint takle 20 % sukker. Tenk bare på sterkt belgisk øl. Der er sukker ofte et must.
 
Tilbake
Topp