Jeg kjørte engang til Valdres over Valdresflya på en av de siste dagene av åpningssesongen, og det var kilometervis med bokstavelig talt vaskebrett. Både bilen og personene var dypt rystet, men ølet bak kunne serveres samme kveld uten særlig oppvirvlet gjær. Det er rotasjon og snu-halvveis-opp-ned som virvler opp gjæren, ikke egentlig risting - og dessuten er det begrenset hvor mye bevegelse man klarer å introdusere i et øl i en flaske som er fylt godt opp på halsen sålenge den står noenlunde rett-opp-og-ned.
Jeg ville forsøkt å satt ølet i ryggsekken og latt det stå til. Sålenge du sikrer deg at flasketuten peker opp, så kan det gå veldig bra. Som andre har nevnt, så hjelper det å bruke en gjær som flokkulerer hardt, men det er vel kanskje for sent å planleggen påska på dét nivået nå. La ølet stå lengst mulig rolig når det kommer frem - hver time hjelper. Evt kan du forsøke å ta med filtrert øl (men det var vel hjemmebrygg du ville ha med) eller belgisk og weissbier der litt bunnfall bare er in-style.