Bunnfelling, hvordan få tappet mest mulig vørter?

Den enkleste måten å få vekk humlen på er å kjøpe noen meter  stoff på IKEA, fore gjæringskaret, helle over og løfte ut posen/duken. Jeg bruker samme duk til BIAB.
http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/20110286/ Bilde av denne i bruk i linken som SvErD la ut.

Et tips for de som liker å tyne det meste ut fra gjæringskaret uten å få heverten ned i gjærkaken.
Kjøp en vase fra Ikea, en sånn:
http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/60223328/
cylinder-vase__0137339_PE295514_S4.JPG

Hell forsiktig i de siste literene som du ikke tørr ta med heverten. Legg over folie. La stå i ro 24t. Nå har alt gjæret bunnfeldt, og når du nå nærmer deg gjærkaken mister du bare 2 dl i stedet for 2 liter. Dette etterfylles på fatet eller flaskes som vanlig dagen etter.
Vasen er også SUVEREN til gjærvasking.
 
Her er bilde av vinkelen jeg har satt på avtappingen. Når den står rett opp er det 5 liter igjen i kjelen når det slutter å renne. Hvis jeg vrir den til siden vil det være 2 liter igjen. Da bør jeg ha god kontroll på hvor mye jeg tapper ut. Vinkelen er ikke skrudd, bare presset inn i hullet til krana.
Jeg testen en whirepool med vann og havregryn, og det la seg i hvertfall i en pen haug på midten. Så de to vannkokerelementene på sidene ødelegger ikke for whirlpooling, tydeligvis. Blir spennende å teste på neste brygging.
 

Vedlegg

  • Vinkel avtapping.jpg
    Vinkel avtapping.jpg
    105,3 KB · Sett: 362
Tilbake
Topp