C02 ifm karbonering og lagring

Hei

Har nå hatt en ale stående på et Corneliusfat på ~ 20 grader i en uke etter primærgjæring, hvor fatet har vært trykksatt slik at vi oppnår korrekt kullsyrenivå.
Skal nå flytte den til lagring på 8 grader og lurer på om  det må gjøres noe ifht CO2'en?
Holder det å trekke ut det konstante trykket og sett ølet i kjøleskapet, eller må vi la CO2 tanken stå tilkoblet og justere nivået ift temperaturen?

Robert
 
Hvis du har trykksatt ølet ved 20 grader, og har tatt hensyn til temperaturen da du justerte trykkregulator på CO2-flasken, så kan du bare koble av CO2-flasken og sette ølet til kaldlagring uten å tilsette mer CO2 så lenge ikke ølet tappes.

Vil du f eks ha 2,5 volumenheter CO2 i ølet, så må ølet karboneres ved ca 2 bar dersom ølet holder 20 grader. Karbonering av samme øl på 8 grader krever at CO2-trykket ligger på ca 1,1 bar. Jeg vet ikke om det faktisk tar lengre tid å karbonere ved høyere temperatur. 
 
Eduard skrev:
Hvis du har trykksatt ølet ved 20 grader, og har tatt hensyn til temperaturen da du justerte trykkregulator på CO2-flasken, så kan du bare koble av CO2-flasken og sette ølet til kaldlagring uten å tilsette mer CO2 så lenge ikke ølet tappes.

Flott! Det var dette jeg ville høre :) Raskt levert som vanlig! Takker
 
Tilbake
Topp