Vekker liv i denne gamle tråden.
Skal brygge en Sweet Milkstout med kakaonibs i ettermiddag.
Utifra denne tråden ser det ut til at nibsene skal behandles i ovn/sprit før tilsetting i gjærkar. Han jeg snakket med på bryggselv sa det bare var å slenge nibsene direkte i karet uten behandling. Dette er en 50 liters batch, og jeg har kjøpt 500 gram nibs. Altså 10 gram pr liter. Han på bryggselv sa også at om du legger de i sprit først, så trekker du ut for mye smak, og det blir for mye sjokoladesmak (om det i hele tatt går an..). Men jeg blir litt forvirret og usikker.
Noen flere med erfaringer her?
Akkurat nå tenker jeg at det beste er å riste de i ovnen og deretter tilsette de direkte i karet. Noen som da vet grader og lengde i ovn?
Skal brygge en Sweet Milkstout med kakaonibs i ettermiddag.
Utifra denne tråden ser det ut til at nibsene skal behandles i ovn/sprit før tilsetting i gjærkar. Han jeg snakket med på bryggselv sa det bare var å slenge nibsene direkte i karet uten behandling. Dette er en 50 liters batch, og jeg har kjøpt 500 gram nibs. Altså 10 gram pr liter. Han på bryggselv sa også at om du legger de i sprit først, så trekker du ut for mye smak, og det blir for mye sjokoladesmak (om det i hele tatt går an..). Men jeg blir litt forvirret og usikker.
Noen flere med erfaringer her?
Akkurat nå tenker jeg at det beste er å riste de i ovnen og deretter tilsette de direkte i karet. Noen som da vet grader og lengde i ovn?