Maskinen i seg selv er nok den samme, men jeg ville vært uhyre skeptisk til om den leveres med en senterspindel (chuck) som passer til europeiske CDL-lokk. Jeg kan godt poste et par bilder som viser forskjellen mellom standard-chucken som sitter på – og en CDL-chuck. Har begge to hjemme. Brukte 200 bokser på innstilling med standardchucken uten at boksene ble tette. Etter at CDL-chucken var på plass gikk det som en lek. Brande ettermonterer denne på sine maskiner. Valsene er heller ikke CDL-standard, men det har mindre betydning. Har hørt rykter om at Brande ikke tar inn flere maskiner før også valsene er 100 %.Etter en del mailing frem og tilbake, har jeg har nå bestilt en can seamer her: http://sommerpils.no/. Tror det skal være den samme som Brande leverer. Er det noen andre som fått med seg denne selgeren og gitt det en sjanse?
Selger har forøvrig også annonsert maskinen på finn.no : https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=125268594
Maskinen i seg selv er nok den samme, men jeg ville vært uhyre skeptisk til om den leveres med en senterspindel (chuck) som passer til europeiske CDL-lokk. Jeg kan godt poste et par bilder som viser forskjellen mellom standard-chucken som sitter på – og en CDL-chuck. Har begge to hjemme. Brukte 200 bokser på innstilling med standardchucken uten at boksene ble tette. Etter at CDL-chucken var på plass gikk det som en lek. Brande ettermonterer denne på sine maskiner. Valsene er heller ikke CDL-standard, men det har mindre betydning. Har hørt rykter om at Brande ikke tar inn flere maskiner før også valsene er 100 %.
Det blir noe søl fordi man må legge lokket på skummet, og det renner litt over. Rotasjonen slynger ølet rundt. Ser at noen har 3D-printet et beskyttelses-lokk. Selv har jeg ikke brukt maskinen så mye at det har vært nødvendig. Vet dessverre ikke når Brande tar inn nye maskiner – men de er veldig serviceinnstilte folk – de svarer helt sikkert på henvendelser.@Holmentoppen : Hvordan opplever du søl under boksing, slik @Botnen beskriver i første post? Blir det mye gris eller kan det mitigeres på noe vis? Du som har et bein innafor hos Brande; har du noen formening om når de har nye maskiner på lager igjen (med eller uten oppdaterte valser)?
Bedre holdbarhet enn på flaske i hvert fall. En boks er temmelig lys- og diffusjonstett. Det er ikke flasker/korker.Noen som har erfaring/formening om holdbarhet på øl i boks vs fat vs flaske?
Om man bruker beergun riktig, vil man kunne få veldig gode tall. Kjenner en som har målt (krever proffutstyr) boksølet sitt til under 50 ppb. Ppm blir litt grov målestokk i denne sammenhengen.Skjønner fint at holdbarheten blir god på boks men hva er erfaringen når en legger til den ugunstige tappingen? Da har jo man et utgangspunkt som ikke er ideelt. Har Frank klart å gjøre noen målinger på ppm oksygen i boksen?
Vil holdbarheten på boks være bedre i forhold til fat iom. at man ikke kobler til og fra slanger og ikke etterfyller med co2( som vel ikke er 100% co2)? Tenker da på lagring av øl som lett oksideres.
Det er overtrykk i flasker også, men disse blir lettere oksidert. Er dette pga lavere trykk og dårligere tetting på korken i forhold til pakningene på et fat? (Sorry, må ha ting inn med teskje)Sikkert ihht lodo-folkene. Men i praksis tror jeg det har svært lite å si. Du har et kraftig overtrykk i fatet.
Det er overtrykk i flasker også, men disse blir lettere oksidert. Er dette pga lavere trykk og dårligere tetting på korken i forhold til pakningene på et fat? (Sorry, må ha ting inn med teskje)
Fulgte det ikke med flere adaptere til din maskin? Mener at jeg har utskiftbare ”føtter” til 0,33 og 0,44. Kanskje 0,5 også, men jeg har bare brukt 0,33 så langt. 0,33 er jo den lengste, selvsagt.Hvordan går jeg frem når det skal byttes fra 0,44 til 0,33 bokser @Holmentoppen ? Er ute på jobb, å svogeren min vil bokse et par øl..