Skal brygge en humlerik "lett-IPA". Synes IPAene mine blir litt innestengte til tider. Da er gips en enkel metode å prøve. Trodde jeg.
som jeg ser ut ifra artikler her så snakkes det om 2-4g/10L vann til mesk/kok.
Men på denne boksen står det 28g/3,8L under første del av gjæring! Er ikke det fryktelig mye og der forsvinner jo effekten av å trekke ned pH i mesken.. http://www.bryggselv.no/products/kalsiumsulfat-gips-100g
Følge retningslinjene under "Et lite kurs i vannjustering" eller tømme nedi hele 100g boksen i meskevannet?
:noway:
HoppenKopf Light IPA Style: Amerikansk Pale Ale Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1058
FG: 1010
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 15 EBC (Amber)
Bitterness: 54 IBU
BU/GU: 0.93
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 5 EBC 6000 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 300 g
Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, 76 degrees for 10 minutes.
Hops
Cascade 8% alpha 50 g 60 minutes
Cascade 8% alpha 50 g 10 minutes
Cascade 8% alpha 100 g 1 minutes
Cascade 8% alpha 50 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Comments:
som jeg ser ut ifra artikler her så snakkes det om 2-4g/10L vann til mesk/kok.
Men på denne boksen står det 28g/3,8L under første del av gjæring! Er ikke det fryktelig mye og der forsvinner jo effekten av å trekke ned pH i mesken.. http://www.bryggselv.no/products/kalsiumsulfat-gips-100g
Følge retningslinjene under "Et lite kurs i vannjustering" eller tømme nedi hele 100g boksen i meskevannet?
:noway:
HoppenKopf Light IPA Style: Amerikansk Pale Ale Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1058
FG: 1010
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 15 EBC (Amber)
Bitterness: 54 IBU
BU/GU: 0.93
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 5 EBC 6000 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 300 g
Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, 76 degrees for 10 minutes.
Hops
Cascade 8% alpha 50 g 60 minutes
Cascade 8% alpha 50 g 10 minutes
Cascade 8% alpha 100 g 1 minutes
Cascade 8% alpha 50 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Comments: