Marius Trones
Norbrygg-medlem
Hei
Eg har tenkt meg også å prøve meg på cider av epler (med 10-20% pære). Cider det har eg aldri laga men har bestemt meg for å prøve å pasteurisere (var det ikkje varming til 80 grader). Når det kommer til gjæringen så gjærer den helt ut til FG 1.0000? Eg kommer til å bruke WLP775 english cider og gjærnæring (skal røres inn i eplene under pasteuriseringen?).
Det største problemet eg har er at eg ønsker å flaskekarbonere cideren etter endt gjæring. Men er det noe gjær igjen til å karbonere på flasker når den har gjæret helt ut til FG 1.0000? Må eg tilsette noe før eg evt. tilsetter sukker her eller? Blir alltid FG 1.0000 på cideren dersom du ikkje stopper gjæringen? (Har kjøpt meg 0.4dl champagne flasker til dette formål)
Dersom OG blir for høy etter min smak (potensielt for høy alkohol prosent) hva gjøres då? Vanne ut saften med sterilt vann? Eller er det andre ting å gjøre?
Når det kommer til gjæringstemperatur med WLP775 så står det 18-20 grader trur eg. Holder meg på 18 grader da? Eller skal eg enda lavere? Tenker her på kommentar frå Gahr om å holde temp lav? Hvor lav?
Er det ellers noen tips til en nybegynner på cider?
Mvh Marius
Eg har tenkt meg også å prøve meg på cider av epler (med 10-20% pære). Cider det har eg aldri laga men har bestemt meg for å prøve å pasteurisere (var det ikkje varming til 80 grader). Når det kommer til gjæringen så gjærer den helt ut til FG 1.0000? Eg kommer til å bruke WLP775 english cider og gjærnæring (skal røres inn i eplene under pasteuriseringen?).
Det største problemet eg har er at eg ønsker å flaskekarbonere cideren etter endt gjæring. Men er det noe gjær igjen til å karbonere på flasker når den har gjæret helt ut til FG 1.0000? Må eg tilsette noe før eg evt. tilsetter sukker her eller? Blir alltid FG 1.0000 på cideren dersom du ikkje stopper gjæringen? (Har kjøpt meg 0.4dl champagne flasker til dette formål)
Dersom OG blir for høy etter min smak (potensielt for høy alkohol prosent) hva gjøres då? Vanne ut saften med sterilt vann? Eller er det andre ting å gjøre?
Når det kommer til gjæringstemperatur med WLP775 så står det 18-20 grader trur eg. Holder meg på 18 grader da? Eller skal eg enda lavere? Tenker her på kommentar frå Gahr om å holde temp lav? Hvor lav?
Er det ellers noen tips til en nybegynner på cider?
Mvh Marius
Sist redigert: