Satt eplecider brygg fra egne epler i hagen. Kun tilsatt sukker. Hadde brygget stående på bad og på varmekabler. Har stått i halv annen måned og gjæret. Alt funket ok.
For en god ukes tid siden slutten den å gjære seg (som forventet). Etter oppskrift tilsatte jeg 200gr sukker og da var den i full gang igjen
Planen har alltid vært å ha den stående i kjelleren. Der har jeg ett rom som ligger stabilt på temperatur (ikke for kaldt og ikke for varmt).
Ett par dager etter tilsatt sukker og mens det var god fart på den, satt jeg cideren ned i kjeller. Da stoppet den. Har gitt den nå en god ukes tid for å se om den starter igjen. Ikke vært action i gjærlåsen.
Rett ved siden av står plommevinen min med god fart i gjærlåsen
Skal jeg ha enda mer tålmodighet med cideren eller ta grep nå. Hva kan jeg eventuelt gjøre? Har ikke lyst å ta den opp igjen på badet og ha den stående der i ett års tid...
For en god ukes tid siden slutten den å gjære seg (som forventet). Etter oppskrift tilsatte jeg 200gr sukker og da var den i full gang igjen
Planen har alltid vært å ha den stående i kjelleren. Der har jeg ett rom som ligger stabilt på temperatur (ikke for kaldt og ikke for varmt).
Ett par dager etter tilsatt sukker og mens det var god fart på den, satt jeg cideren ned i kjeller. Da stoppet den. Har gitt den nå en god ukes tid for å se om den starter igjen. Ikke vært action i gjærlåsen.
Rett ved siden av står plommevinen min med god fart i gjærlåsen
Skal jeg ha enda mer tålmodighet med cideren eller ta grep nå. Hva kan jeg eventuelt gjøre? Har ikke lyst å ta den opp igjen på badet og ha den stående der i ett års tid...