Cider og naturkork

bryren

Sentralstyre
Vurderer å lagre cider på champagneflasker med naturkork, men lurer på et par ting.

Tanken er å gjære cideren, sette den på fat, for så mottrykksfylle over på flasker.

Nr 1, leste et gamelt innlegg fra Gahr om at det kan være tilfeldig om man får korksmak grunnet sprøytemiddel på korktrærne. Er det stor fare for korksmak?

Nr 2, for å få "sopp", er det bare å presse korken halvveis i, for så feste med metallgitter?

Nr 3, må man ha en dyr korkpresser, eller holder det med kapselpåsetteren fra bryggselv til ca 400 kr?

Nr 4, må de bløtes i vann for å få de lettere i?

Nr 5, bryggselv har korker til øl og champagne. Bør jeg kjøpe de til champagne siden det skal være sprudlende cider?

Nr 6, bør flaskene lagres liggende?

Ble litt mange spørsmål dette. Håper folk der ute kan hjelpe :)
 
Tilbake
Topp