Hei!
Jeg satt nettopp en sider på Lerum eplejuice, og enklere kan det knapt bli
1. Hell X liter eplejuice i et gjæringsfat.
2. Tilsett litt gjærnæring, mengde står på pakken
3. Rist gjæringsfatet godt, for å blande inn litt oksygen i juicen
4. Tilsett gjær, jeg brukte Wyeast V4766
5. Sett til gjæring ved 18-20 grader i 2 uker
Min sider gjæret ferdig rimelig raskt. Den bør stå til lagring en god stund etter gjæring, men allerede etter 3 uker er den riktig god. Siden eplejuice er surere enn epler proffene lager sider av, får du en ganske syrlig sider. Det er ikke mye restsødme i denne i forhold til syrlighet med den gjæren jeg brukte...
Ellers kan jeg tipse om at Hardanger Saft- og Siderfabrikk selger epleråsaft i sesongen, du får med oppskrift på hardangersider.