1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Torsdag 3. desember vil forumet være utilgjengelig fra ca 17:30 og ut kvelden. Når forumet kommer tilbake vil det være med nytt utseende.
    Fjern notisen

Cider

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Rutof, 12 Nov 2013.

  1. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Har en 20 liter med eple nektar. Skal jeg bare la det stå og tilsette sukker eller tilsette et rør med engelsk cider gjær.
     
  2. amatøren

    amatøren
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Lat det stå. Det går heilt fint. Villgjæren ordnar opp.
     
  3. cyberklad

    cyberklad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    cider gjær
     
  4. Per Marius

    Per Marius
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fiskå
    eg tillsette honning (ca 700g) til 23 liter. og en pakke US-5
     
  5. agedahl

    agedahl
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lørenskog
    Du bør tilsette cider eller vingjær.
    Med Villgjær er har du i beste fall flaks om det smaker bra etter noen mnd.
    Jeg har god erfaring med å tilsette cidergjær og 1-2 kg sukker pr/25l alt etter sukkerinnholdet i nektaren.
    La den gjære helt ned før du tilsetter ikke gjærbart sukker til ca 1.010.
     
  6. Steffan

    Steffan
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    +1
    +1

    og lang tid til lagring. :)
     
  7. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    Eplenektar fra butikken? Eller er det nypressa råsaft?
     
  8. Buster

    Buster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Spennende.. Hva menes med lang lagring,,,og hvilken temperatur lagrer dere paa?


     
  9. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Ny pressa råsaft :)
     
  10. Øyvind T.

    Øyvind T.
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Eg har troen på villgjæren hvis saften kommer fra en stor presse.
     
  11. Atle Andersen

    Atle Andersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Saltnes
    Hvilken type sukker er ikke gjærbart?
     
  12. AudunWS

    AudunWS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Mysen
    Laktose, selges bl.a i bryggerbutikker
     
  13. Øyvind T.

    Øyvind T.
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    melkesukker (laktose). men smaker det søtt?
     
  14. agedahl

    agedahl
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lørenskog
    Aspartam, Sakkarin, Sukralose, Splenda
    Noe finnes i matbutikken noe finnes i helsekosten.
     
  15. Buster

    Buster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvor lenge staar det og gjaerer?
     
  16. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    Er safta pasteurisert er det sjølvsagt nødvendig å tiøsette gjær. Er den ikkje det er det eigentleg ikkje noko stort poeng å tilsette gjær. Den gjærar av seg sjølv. Tilset ein gjær i råsaft vil det uansett vere ein blanding av mikroorganismer som står for sukkerkonsumet.
    Vil ein bruke gjær for å ha bedre kontroll på resultatet bør ein og pastaurisere safta først. Varm opp til 80º og kjøl ned.
    Held ein knapp på villgjær sjølv om forskjellen til pasteurisering+wlp775 er liten. Har aldri hatt ein dårleg batch med vilgjæra sider, og eg har hatt mange...
     
  17. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Ser at gjæringen er godt igang. :) så dropper gjæren.
     
  18. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    Det blir nok bra. Tolmodigheit er viktigaste ingridiens i Sider :)
     
  19. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Lukter godt :)

    Hvor lenge lar du det stå?
     
  20. agedahl

    agedahl
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lørenskog
    Kommer veldig ann på gjærtype.
    Noe var ferdig på 3 uker. En annen dunk har stått i over 2 mnd og går enda.
     

Del denne siden