Jeg har tappet de siste batcene som skal flasker på et 19L fat med tilsatt co2 i stedet for å flaskekarbonere dem. Jeg synes det gir en del fordeler. Ingen overkatbonerte flasker så langt og svært lite bunnfall selv i en neipa. Krystallklart øl. Og jeg håper at jeg kjenner en bedre smak.
Ulempen synes jeg er er litt svakt skum. Altså, det er passe kullsyre når jeg drikker, men jeg synes det er litt lite skum. De første batcene har vært ales, og der liker jeg uansett ikke at det er så mye skum eller kullsyre, så det har vært greit nok likevel. Men nå skal jeg tappe en lager. Juleølet av alle ting! Der vil jeg gjerne ha litt mer skum og kullsyre.
Når jeg begynner å tappe har jeg alltid opplevd mye skum når jeg har tappet de første flaskene. Det skummer over og flaskene blir bare halvfulle. For å unngå overskumming har jeg minimalt med trykk. Det går noen flasker før jeg får kontroll. Men da er altså resultatet at det blir snaut med kullsyre i flaska.
Jeg mistenker at overskumming kan noe med temperatur å gjøre. Fatet står en ukes tid til karbonerong på12°. Jeg henter det ut å begynner å tappe i et rom på drøyt 20°. Kan det være et problem? Bør jeg la fatet stå å aklimatisere seg i romtemperatur før jeg tapper?
Jeg bruker tapcooler ferdig oppsatt pakke fra leverandør. Er litt usikker på innvendig diameter på slange, men jeg formoder at den er "riktig".
Noen som kan gi veiledning og råd?
(Ja, en sofa står i fare for å bli bytta ut med en fryseboks så jeg får plass til mer enn tre øl på fat, men akkurat nå er det nødvendig å.flaske det meste )
Ulempen synes jeg er er litt svakt skum. Altså, det er passe kullsyre når jeg drikker, men jeg synes det er litt lite skum. De første batcene har vært ales, og der liker jeg uansett ikke at det er så mye skum eller kullsyre, så det har vært greit nok likevel. Men nå skal jeg tappe en lager. Juleølet av alle ting! Der vil jeg gjerne ha litt mer skum og kullsyre.
Når jeg begynner å tappe har jeg alltid opplevd mye skum når jeg har tappet de første flaskene. Det skummer over og flaskene blir bare halvfulle. For å unngå overskumming har jeg minimalt med trykk. Det går noen flasker før jeg får kontroll. Men da er altså resultatet at det blir snaut med kullsyre i flaska.
Jeg mistenker at overskumming kan noe med temperatur å gjøre. Fatet står en ukes tid til karbonerong på12°. Jeg henter det ut å begynner å tappe i et rom på drøyt 20°. Kan det være et problem? Bør jeg la fatet stå å aklimatisere seg i romtemperatur før jeg tapper?
Jeg bruker tapcooler ferdig oppsatt pakke fra leverandør. Er litt usikker på innvendig diameter på slange, men jeg formoder at den er "riktig".
Noen som kan gi veiledning og råd?
(Ja, en sofa står i fare for å bli bytta ut med en fryseboks så jeg får plass til mer enn tre øl på fat, men akkurat nå er det nødvendig å.flaske det meste )