Coldcrash og suckback - cornelis med co2 som mottrykk?

PRR

 
Aldri coldcrashet før, men har skjønt at suckback/vakuum er et problem.

Vil det være mulig å fylle opp er cornelius fat med co2 som videre er koblet til gjæringskaret for å utligne vakuumet som skjer i karet?

Noen tanker?
 
Blir det forresten vakuum i gjæringskaret fordi luften/gassen i karet fester seg til partiklene som bunnfaller?
 
Aldri coldcrashet før, men har skjønt at suckback/vakuum er et problem.

Vil det være mulig å fylle opp er cornelius fat med co2 som videre er koblet til gjæringskaret for å utligne vakuumet som skjer i karet?

Noen tanker?
Tror det blir vanskelig å tilpasse trykket i fatet til å matche trykkfallet (eller riktigere: volumreduksjonen) i gjæringskaret. Kan nok gjennomføres, men vil antagelig kreve konstant overvåkning. Veldig mye enklere å bare fylle en mylarballong med CO2 – og la prosessen gå av seg selv. Det er ikke så stort volum som skal erstattes. Ved 20 graders temperaturfall er det godt under én liter gass som må etterfylles i et vanlig 30 liters gjæringskar med 8-10 liter headspace.
 
Tror det blir vanskelig å tilpasse trykket i fatet til å matche trykkfallet (eller riktigere: volumreduksjonen) i gjæringskaret. Kan nok gjennomføres, men vil antagelig kreve konstant overvåkning. Veldig mye enklere å bare fylle en mylarballong med CO2 – og la prosessen gå av seg selv. Det er ikke så stort volum som skal erstattes. Ved 20 graders temperaturfall er det godt under én liter gass som må etterfylles i et vanlig 30 liters gjæringskar med 8-10 liter headspace.

Skjønner skjønner!

Er man avhengig av en løsning for evt blow out her, eller går det uten?
 
Skjønner skjønner!

Er man avhengig av en løsning for evt blow out her, eller går det uten?
Scroll litt ned på siden når du åpner linken for mylarballong, selv om det kan være moro å lese hele artikkelen :)

 
Tilbake
Topp