Hei! Jeg ønsker å coldcrashe alen før jeg flasker den i morgen kveld. Problemet er at jeg ikke har kjøleskap til å gjøre dette i, og er redd for frostskader over natten. Derfor er mitt spm:er det mulig å sette dette på altanen i 3 grader i 7 timer i morgen, eller har dette ingen hensikt?
Hvor kaldt blir det om natta og hvor sterkt er ølet? Hvis ølet har f.eks 6% alkohol fryser det først ved -2 grader... Mulig du kan ta sjangsen på å la det stå ute over natta...
For å se tregheter i nedkjølingen, kan du se min logg. Jeg satt mitt gjæringskammer til 1 ⁰C i går kveld. Dette er et stort kjøleskap med ett kammer og to gjæringskar. Kjøleelementet er øverst, og du vil derfor se variasjon i nedkjølingshastighet på de to bryggene. Kölschen har pga nærhet, en direkte kjøling, mens Münich Dunkel'en har indirekte nedkjøling som du får ved vanlig temperaturendring i rom. http://f3.templogg.no
Har flere ganger testet hurtig cold crashing av øl imot alle andre sin mening om usmak på forumet her, og aldri fått noen usmaker i ølet pga cc som jeg har lagt merke til. Men det betyr selvsagt ikke at det ikke kan skje.
Men uansett så tar det lamg tid å kjøle ned et øl fra f.eks 18 grader og ned på 1 grader, så om en egentlig kan kalle det hurtig cold crash er jo en annen sak. Cold crasher ølet med å slå termostaten i kjølskapet til lavest mulig grad, og da vil ølet kjøles ned så hurtig som det er mulig med et kjøleskap. Tar uansett fort noen dager da av erfaring..
Men du har vel flasket nå og hvor mange grader fikk du i ølet på 7 timer ?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.