Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Har kommet godt i gang med både ølbrygging og kegerator build her nå på nyåret, men det er noe jeg er litt nysgjerrig på.
Jeg har brygget 2 øl som jeg har hatt på fat (begge ales). Begge ølene ble ganske gode etter 3-4 uker, men jeg lurer på om modningsprosessen tar lengre tid en den kanskje bør?
Dette er prosessen min:
1-Lager øl og gjærer ølet i 2 uker
2-Overfører til fat, trykksetter og purger fat for Luft, og lagrer i kjøleskap ved 3-5 grader.
3-venter 3-4 uker og drikker.
Om jeg bare trykksetter og purger fatet, for å deretter lagre det ved 10-16 grader i noen få uker, vil ølet modne fortere da? Vil ølet modnes annerledes mtp. smak? Er det noen fordel med å karbonere øl før modningen, eller etter modningen, eller har det ikkeno å si?
En ting jeg har lagt merke til med corneliusfat er at ølet er merkbart klarere ved bruk av fat enn ved flasking, selv om jeg ikke tømmer hele flaska. Hva kommer dette av?
Har kommet godt i gang med både ølbrygging og kegerator build her nå på nyåret, men det er noe jeg er litt nysgjerrig på.
Jeg har brygget 2 øl som jeg har hatt på fat (begge ales). Begge ølene ble ganske gode etter 3-4 uker, men jeg lurer på om modningsprosessen tar lengre tid en den kanskje bør?
Dette er prosessen min:
1-Lager øl og gjærer ølet i 2 uker
2-Overfører til fat, trykksetter og purger fat for Luft, og lagrer i kjøleskap ved 3-5 grader.
3-venter 3-4 uker og drikker.
Om jeg bare trykksetter og purger fatet, for å deretter lagre det ved 10-16 grader i noen få uker, vil ølet modne fortere da? Vil ølet modnes annerledes mtp. smak? Er det noen fordel med å karbonere øl før modningen, eller etter modningen, eller har det ikkeno å si?
En ting jeg har lagt merke til med corneliusfat er at ølet er merkbart klarere ved bruk av fat enn ved flasking, selv om jeg ikke tømmer hele flaska. Hva kommer dette av?