Viktste
Norbrygg-medlem
Jeg har fått kjøletåke på stort sett alle bryggene mine til nå. Jeg lurer på om det kan være sammenheng mellom kjøletåke og hvordan kornet blir malt? Jeg maler med en Corona Mill. Malten blir nokså finmalt og utbytte blir 80-85%.
For å prøve å unngå kjøletåke passer jeg på å ha god fosskoking og jeg bruker en klype Irish moss som kokes 15 min. Vørteren kjøles ned fra koking til til ca 20 grader på under 10 minutter men en dyppkjøler laget av kobberrør fra Biltema. Har prøvd både å ta med all "thrub" og å sile den vekk før gjæring.
Selv om kjøletåke ikke betyr noe for smaken, så griner SWMBO litt på nesen av det....
Jeg har lest at noen bruker gelatin når ølet er kaldt for å få vekk kjøletåke, men det vil jeg helst slippe.
Noen som har tips? :confuzed:
For å prøve å unngå kjøletåke passer jeg på å ha god fosskoking og jeg bruker en klype Irish moss som kokes 15 min. Vørteren kjøles ned fra koking til til ca 20 grader på under 10 minutter men en dyppkjøler laget av kobberrør fra Biltema. Har prøvd både å ta med all "thrub" og å sile den vekk før gjæring.
Selv om kjøletåke ikke betyr noe for smaken, så griner SWMBO litt på nesen av det....
Jeg har lest at noen bruker gelatin når ølet er kaldt for å få vekk kjøletåke, men det vil jeg helst slippe.
Noen som har tips? :confuzed: