Eduard
Norbrygg-medlem
Ja, da ble det på tide å brygge et lite brygg! Siden jeg kun har tid idag så har jeg gjort oppvasken og tatt ut alle gryter jeg har. Hva skulle det brygges, mon tro?
Det ble følgende brygg:
2,000 kg medium maltekstrakt (flytende)
1,500 kg lys maltekstrakt (flytende)
0,500 kg dark crystal (Thomas Fawcett)
35 g Goldings til bittering (70 min)
15 g Goldings til aroma (0 min), hadde nesten glemt å tilsette dette...
Først laget en 'te' av crystalmalten i den nestminste gryten. Tatt ut kopp etter kopp og silt det over en større gryte, og grumset som var igjen ble det laget en té til av. Så fordelt maltekstrakten over tre gryter (10 liter, 3,5 liter, 2,5 liter) og kokt opp. Vasket en siste gryte (ca 3 liter), og tatt vørter fra de andre tre grytene slik at det var noenlunde greit fordelt. Spedd på med vann fra tekokeren og satt til å koke.
Så forsiktig tilsatt humle, sånn noenlunde fordelt. Etter det en stadig koking med lokket halv på, i 70 minutter.
Nå står grytene i et vannbad som blir tilført kaldtvann, det vil sikkert ta en stund før det er nede til romtemperatur. Så får jeg kjøre til Espen sin jobb og hente et utvalg av SafAle for så å pitche det og 'toppe opp' brygget til ønsket mengde (ca 22 liter).
Dette brygget blir vel en slags 'ale', har ikke helt funnet et navn til det men håper det smaker. Gjærkaken til dette brygget (antakelig en S-33) blir brukt til neste brygg, en Chimay Blue-aktig sterkøl til vinteren .
Det ble følgende brygg:
2,000 kg medium maltekstrakt (flytende)
1,500 kg lys maltekstrakt (flytende)
0,500 kg dark crystal (Thomas Fawcett)
35 g Goldings til bittering (70 min)
15 g Goldings til aroma (0 min), hadde nesten glemt å tilsette dette...
Først laget en 'te' av crystalmalten i den nestminste gryten. Tatt ut kopp etter kopp og silt det over en større gryte, og grumset som var igjen ble det laget en té til av. Så fordelt maltekstrakten over tre gryter (10 liter, 3,5 liter, 2,5 liter) og kokt opp. Vasket en siste gryte (ca 3 liter), og tatt vørter fra de andre tre grytene slik at det var noenlunde greit fordelt. Spedd på med vann fra tekokeren og satt til å koke.
Så forsiktig tilsatt humle, sånn noenlunde fordelt. Etter det en stadig koking med lokket halv på, i 70 minutter.
Nå står grytene i et vannbad som blir tilført kaldtvann, det vil sikkert ta en stund før det er nede til romtemperatur. Så får jeg kjøre til Espen sin jobb og hente et utvalg av SafAle for så å pitche det og 'toppe opp' brygget til ønsket mengde (ca 22 liter).
Dette brygget blir vel en slags 'ale', har ikke helt funnet et navn til det men håper det smaker. Gjærkaken til dette brygget (antakelig en S-33) blir brukt til neste brygg, en Chimay Blue-aktig sterkøl til vinteren .