Bjarte H
Dommer
Hei der!
Det er alltid en eller annen brygge-/bryggeritanke som opptar meg, og nå er det avdamp
Mitt ønske, og min plan, er et helt dampfritt bryggeri uten avtrekk. DMS blir en utfordring, men ikke en som ikke kan løses.
En patent som jeg har lært av Gahr er å føre dampen fra den lukkede kokekjelen inn i masken. Dette er et godt alternativ. Det jeg lurer på nå som alternativ 2, uten å ha gjort noen termodynamiske beregninger på det, er om jeg kan sende dampen gjennom en spiral (HERMS) dekket av kaldt vann i HLT og få kondensert all dampen? Det vil jo avhenge av vanntemperaturen og dimensjonen på kveilen, men det burde vel gå med feks. 8m 1/2" tynnvegget stålrør i 20liter vann på 6C (ved start)? Hva tror dere?
Det er alltid en eller annen brygge-/bryggeritanke som opptar meg, og nå er det avdamp
Mitt ønske, og min plan, er et helt dampfritt bryggeri uten avtrekk. DMS blir en utfordring, men ikke en som ikke kan løses.
En patent som jeg har lært av Gahr er å føre dampen fra den lukkede kokekjelen inn i masken. Dette er et godt alternativ. Det jeg lurer på nå som alternativ 2, uten å ha gjort noen termodynamiske beregninger på det, er om jeg kan sende dampen gjennom en spiral (HERMS) dekket av kaldt vann i HLT og få kondensert all dampen? Det vil jo avhenge av vanntemperaturen og dimensjonen på kveilen, men det burde vel gå med feks. 8m 1/2" tynnvegget stålrør i 20liter vann på 6C (ved start)? Hva tror dere?