Dark ale - humling

MortenSickel

Norbrygg-medlem
Jeg skulle brygget en Lucky Jack klone, så hadde jeg ikke riktig malt og endte med å ta i for mye for mørk malt (cara 40). Nå skyller jeg og har en vørter som både ser ut og lukter mer som noe man kunne laget porter av... Jeg kan selvfølgelig lage porter av dette, men det har jeg allerede, så kunne tenke meg noe mer ale-aktig. Så jeg lurer på, hvordan skal jeg humle dette for å få noe som spiller bra med mørk malt smaken? Fant noen som foreslo 30 gr hver av simcoe og citra @60 og så 15 gr av hver @15, deretter tørrhumling med amarillo. Jeg føler at tørrhumling ikke blir riktig her, men har noen noen mening? (Starer kok litt over kl 13, så kan justere humleskjemaet fram til da...)

Er kanskje på jakt etter noe IDA-aktiktig, India Dark Ale...

(Har ikke ubegrenset med humler, men mange av standardtypene, både noe amerikanske, britisk og tysk)
 
Jeg skulle brygget en Lucky Jack klone, så hadde jeg ikke riktig malt og endte med å ta i for mye for mørk malt (cara 40). Nå skyller jeg og har en vørter som både ser ut og lukter mer som noe man kunne laget porter av... Jeg kan selvfølgelig lage porter av dette, men det har jeg allerede, så kunne tenke meg noe mer ale-aktig. Så jeg lurer på, hvordan skal jeg humle dette for å få noe som spiller bra med mørk malt smaken? Fant noen som foreslo 30 gr hver av simcoe og citra @60 og så 15 gr av hver @15, deretter tørrhumling med amarillo. Jeg føler at tørrhumling ikke blir riktig her, men har noen noen mening? (Starer kok litt over kl 13, så kan justere humleskjemaet fram til da...)

Er kanskje på jakt etter noe IDA-aktiktig, India Dark Ale...

(Har ikke ubegrenset med humler, men mange av standardtypene, både noe amerikanske, britisk og tysk)
Tror jeg hadde gått for noe Porter aktig med engelske humler.
Skjønt det å bruke sitrus humler i en mørk øl hadde jo vært interessant.
Hjalp svaret mitt deg :).
 
Jeg skulle brygget en Lucky Jack klone, så hadde jeg ikke riktig malt og endte med å ta i for mye for mørk malt (cara 40). Nå skyller jeg og har en vørter som både ser ut og lukter mer som noe man kunne laget porter av... Jeg kan selvfølgelig lage porter av dette, men det har jeg allerede, så kunne tenke meg noe mer ale-aktig. Så jeg lurer på, hvordan skal jeg humle dette for å få noe som spiller bra med mørk malt smaken? Fant noen som foreslo 30 gr hver av simcoe og citra @60 og så 15 gr av hver @15, deretter tørrhumling med amarillo. Jeg føler at tørrhumling ikke blir riktig her, men har noen noen mening? (Starer kok litt over kl 13, så kan justere humleskjemaet fram til da...)

Er kanskje på jakt etter noe IDA-aktiktig, India Dark Ale...

(Har ikke ubegrenset med humler, men mange av standardtypene, både noe amerikanske, britisk og tysk)
Rød IPA/ameriacan amber?

Tørrhumle!
 
Helt enig, jeg er bare bekymret for at smaken fra mørk malt og humle skal kollidere for mye (men ja, uten tørrhumling er det knapt noen moderne IPA...)
 
Helt enig, jeg er bare bekymret for at smaken fra mørk malt og humle skal kollidere for mye (men ja, uten tørrhumling er det knapt noen moderne IPA...)
Tja, har laget et par Black -IPA for lenge siden. Kan ikke huske noe problem med krasj i smakene der. Du har allerede brygget det som en IPA, bare med mørkt malt, da tror jeg at tørrhumling gjør mer nytte en skade for smaksprofilen til brygget.

Split-batch med og uten tørrhumle? For science.
 
Tilbake
Topp