Dark horizon og SG

tomaanen

Norbrygg-medlem
I oppskriften står det at ølet er ferdig gjæret ved 1,024-1,028, og at det da kan overføres til sekundærgjæring. Mitt øl har stoppet opp på 1,010….Er det noe jeg kan gjøre for å oppnå 1,024, eller må jeg bare overføre det til sekundærgjæring?
 
I oppskriften står det at ølet er ferdig gjæret ved 1,024-1,028, og at det da kan overføres til sekundærgjæring. Mitt øl har stoppet opp på 1,010….Er det noe jeg kan gjøre for å oppnå 1,024, eller må jeg bare overføre det til sekundærgjæring?
Det var en solid utgjæring. Så solid at det er grunn til å mistenke infeksjon. Ihvertfall hvis OG var der den burde være.
 
Man mater ølet med sukker til champagnegjæren ikke klarer å gjære mer. Og det har jeg gjort. Men om ølet er infisert, hvordan finner man ut det?
 
Man mater ølet med sukker til champagnegjæren ikke klarer å gjære mer. Og det har jeg gjort. Men om ølet er infisert, hvordan finner man ut det?
Men hvis det har gjæra ned til 1,01 virker det som gjæra fortsatt er på jobb? Og en infeksjon vil smake kjipt.
 
Litt aktivitet i karet enda ja. Smakte nå. Ingen usmak.
Men da skjønner jeg ikke helt. Hvis oppskrifta sier at du skal mate med sukker til gjæra har gitt seg, og gjæra ikke har gitt seg, da har du vel bare ikke gitt den nok sukker, eller?
 
Etter oppskriften har den fått nok sukker. 4x700g. Ettersøtet også med 500g ekstra. Den har stått i 4 uker nå, så jeg har nå overført den til sekundærgjæringsfatet. Vi kan jo snakkes til neste jul….
 
Tilbake
Topp