Heisann.
Jeg satte en dunk ekstraktøl fra bryggselv.no, av typen hvete mens jeg ventet på mitt første korn. Lurer på om noen andre her har prøvd dette kitet? Den fikk stå 2 uker på karet før tapping. Den er enda veldig nyflasket, men den smaker hvitvin med mye kullsyre... Brukte kitet, 3Kg, og 0.5Kg hvete DME (ikke noe sukker tilsatt). Gjæren var en Safale WB-06. Nå hører det med til historien at jeg ga litt beng i hele greia, litt mer gira på å prøve første allgrain. Renholdet var stortsett som det skulle, med unntak av koking av settet. Løste bare dette opp i oppkokt vann, og pisket inn spraymalten, tilsatt ca 13L rett fra springen (18L total OG1048), men det fungerte ypperlig på forrige brygg. Får vel gi den noen uker på flaske og prøve ved en senere anledning... Torsdag blir det antakelig brygging av en blond en i allefall.
Hva gikk skeis tror Dere lærde? Litt tidlig for en infeksjon som lager hvitvinssmak, om det i det heletatt finnes? Den lukter litt hvitvin også.
Jeg satte en dunk ekstraktøl fra bryggselv.no, av typen hvete mens jeg ventet på mitt første korn. Lurer på om noen andre her har prøvd dette kitet? Den fikk stå 2 uker på karet før tapping. Den er enda veldig nyflasket, men den smaker hvitvin med mye kullsyre... Brukte kitet, 3Kg, og 0.5Kg hvete DME (ikke noe sukker tilsatt). Gjæren var en Safale WB-06. Nå hører det med til historien at jeg ga litt beng i hele greia, litt mer gira på å prøve første allgrain. Renholdet var stortsett som det skulle, med unntak av koking av settet. Løste bare dette opp i oppkokt vann, og pisket inn spraymalten, tilsatt ca 13L rett fra springen (18L total OG1048), men det fungerte ypperlig på forrige brygg. Får vel gi den noen uker på flaske og prøve ved en senere anledning... Torsdag blir det antakelig brygging av en blond en i allefall.
Hva gikk skeis tror Dere lærde? Litt tidlig for en infeksjon som lager hvitvinssmak, om det i det heletatt finnes? Den lukter litt hvitvin også.